‘Een zondag met dubbele gevoelens’

13 maart 2018

In de 671ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het thuisduel met PEC Zwolle, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen AZ en meldt hij de start van de achtste editie van de FC Groningen Buurt Battle.

“De meer dan verdiende overwinning op PEC Zwolle voelde als een bevrijding. We hikten al langer aan tegen de eerste zege van 2018 en die kwam zondag in het Noordlease Stadion op een zeer goed moment. Het zorgde voor blijdschap bij alles en iedereen met een groen-wit hart.”
 
“Toch waren er dubbele gevoelens. Immers; het nieuws op vrijdag van het overlijden van de 6-jarige dochter van onze voormalige speler en huidig jeugdtrainer Antoine van der Linden en zijn vrouw Leonie kwam keihard aan. Het eerbetoon voor aanvang van de wedstrijd was zeer respectvol en indrukwekkend. Het maakt je heel triest en dan is voetbal een bijzaak.”
 
Prachtig gebaar
“Het is dan ook een bijzonder prachtig gebaar van spits Lennart Thy om deze week bloed te doneren, nu is gebleken dat er een DNA-match is met een leukemiepatiënt en er op deze manier een stamceltransplantatie mogelijk is. Een succesvolle behandeling is genezend voor de patiënt met acute leukemie. Ook zijn club VVV-Venlo realiseert zich dat de kans op een DNA-match bijzonder klein is en dat dit voor een uitzonderlijke situatie zorgt. VVV-Venlo verleent Thy alle medewerking aan het bijzondere traject, waardoor de aanvaller de hele week afwezig is in Venlo en hierdoor ook de competitiewedstrijd tegen PSV mist. Alle respect voor speler en club.”
 
“Zelf spelen we zondagmiddag de uitwedstrijd tegen AZ. De aftrap in Alkmaar is om 12.30 uur. Hierdoor zal de afsluitende training van de eerste selectie zaterdagmiddag zijn, waarna spelers en staf aansluitend afreizen richting Noord-Holland om in de buurt van Alkmaar te overnachten.”
 
FC Groningen Buurt Battle
“Gisteren (maandag – red.) was de aftrap van een nieuw seizoen van de FC Groningen Buurt Battle. Dit maatschappelijke initiatief is een jaarlijks terugkerend voetbalproject voor jongeren in de leeftijdscategorie van tien tot en met vijftien jaar, waarbij de betrokkenheid in de buurt centraal staat. Acht weken lang wordt er door de jongeren getraind in de wijk en worden er sociale buurtbijdragen uitgevoerd. Uiteindelijk hopen de jongeren zo een plekje in het finaleteam van de eigen wijk te bemachtigen. De teams worden op de finaledag gecoacht door de spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen.”
 
“De FC Groningen Buurt Battle wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Het project vindt plaats in twaalf verschillende wijken in voornamelijk Groningen en Hoogezand-Sappemeer: Lewenborg, Vinkhuizen, Oosterpark, Beijum, Indische Buurt/De Hoogte, Hoogkerk, Corpus/De Weijert, Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk, Gorecht-West, Spoorstraat-Kieldiep, Noorderpark/Boswijk/Margrietpark en Ter Apel in Westerwolde.”
 
“De winnaars van FC Groningen Buurt Battle 2018 winnen een VIP-arrangement van FC Groningen.”
 
FC Groningen Journaal
“De eerste uitgave van het FC Groningen Journaal in 2018 is verschenen. In de huiskrant zijn interviews te lezen met onder anderen technisch manager Ron Jans, de selectiespelers Mimoun Mahi, Yoëll van Nieff en Kasper Larsen en wordt er uitgebreid teruggeblikt op de discussiemiddag met onze achterban over de toekomst van FC Groningen.”
 
“Het FC Groningen Journaal telt deze keer twee edities met een totale oplage van circa 100.000 exemplaren en is huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Groningen, Haren, Ten Boer, Midden-Drenthe en Westerveld. Vanaf morgen (woensdag – red.) is de krant ook digitaal te lezen via deze website.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws