string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Een week lang kleur aan Euroborg.

Dinsdag 04 februari 2014 om 17:03

Een deel van Euroborg zal vanaf zondag bij de Derby van het Noorden groen worden aangelicht. Samen met het bedrijf RIW Techniek en Energy Valley Topclub-partner Imtech zal tussen de hoofdentree van het stadion en het gebouw van het Alfa-college sfeerverlichting worden aangebracht. Tevens zullen er over een gedeelte van circa 2 x 15 meter groene LED-armaturen worden aangebracht aan de rand van het stadiondak.

Het betreft hier een proefopstelling om een aantal mogelijkheden uit te proberen en die als doel heeft op termijn structureel invulling te geven aan een langgekoesterde wens van club en supporters. De grauwe grijze buitenkant van Euroborg wordt niet als een visitekaartje beschouwd en is club en supporters al vanaf het begin een doorn in het oog. Plannen en ideeën om de gevel van Euroborg te voorzien van een (groen) kleurtje waren uit technische, praktische of financiële overwegingen vooralsnog niet haalbaar.
Voorstellen
Voor de competitiewedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen zijn partijen met voorstellen gekomen. De constructie – mogelijk met andere accenten – zal ook in de week na de Derby van het Noorden nog in gebruik zijn, dus bij de inhaalwedstrijd tegen FC Twente (op woensdagavond) en de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Go Ahead Eagles op zondag 16 februari.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard