string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Een voetbalmiddag vol emotie’.

Dinsdag 15 augustus 2017 om 14:57

In de 643ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de opening van het seizoen, kijkt hij vooruit naar de uitwedstrijd tegen Ajax, wijst hij op de laatste mogelijkheid te stemmen op Sergio Padt als ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’ en kondigt hij een oefenwedstrijd aan in het interlandweekend, begin september.

“We hebben zondag een voetbalmiddag vol emotie beleefd. Onze openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen werd een aaneenschakeling van memorabele momenten. Het begon al bij de opkomst van de spelers in het goedgevulde Noordlease Stadion, waarbij onder aanvoering van de nieuwe supportersgroepering Ultras Cruoninga op de Tonny van Leeuwen Tribune een groot doek over de volledige breedte van de Noordtribune werd ontvouwd.”
 
“Deze sfeeractie van de Ultras werd gevolgd door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan Vijfschaft, onze voormalige collega die vorige week op veel te jonge leeftijd overleed. De familie, die te gast was in ons stadion, heeft ons laten weten enorm onder de indruk te zijn geweest van het eerbetoon en bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen van harte.”
 
Voetbalgevecht
“Daarna klonk het eerste fluitsignaal van het nieuwe seizoen en ontwikkelde zich een heus voetbalgevecht. Onder de luide aanmoedigingen van het publiek – dat op ouderwetse wijze weer vol achter de ploeg ging staan – knokte het team zich in de tweede helft terug van een 0-2 achterstand en werd in de slotfase ook nog de 2-3 tussenstand omgebogen en een nederlaag voorkomen, met als gevolg een spectaculaire 3-3 eindstand op de borden. Bij het laatste fluitsignaal volgde een daverend applaus voor beide teams, die er een prachtige voetbalmiddag van hadden gemaakt.”
 
“Zondag gaan we naar Amsterdam, waar Ajax vanaf 14.30 uur de tegenstander is in de tweede speelronde. We gaan er opnieuw een mooie wedstrijd van proberen te maken, met een resultaat. Supporters, die de ploeg ook zondag in het stadion willen ondersteunen, kunnen nog tot en met donderdag een kaart aanschaffen, online en in de FanCorner.”
 
Aandacht
“Punt van aandacht blijft de komende jaren de bereikbaarheid van Groningen in het algemeen en ons stadion op wedstrijddagen in het bijzonder. Zoals ongetwijfeld inmiddels bekend is, gaat met name de ringweg en de bijbehorende op- en afritten van de stad de komende jaren op de schop. Dit gaat – hoe vervelend ook – tot extra verkeersdruk leiden. Dat kunnen we niet veranderen, maar we vinden het uiteraard heel vervelend dat het voor supporters op wedstrijddagen extra tijd in beslag gaat nemen om ons stadion te bereiken.”
 
“De oproepen, die wij voor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen hebben gedaan om tijdig naar het stadion te komen, bleken in de praktijk niet ten onrechte. Veel supporters hadden een veel langere reistijd nodig vanwege oponthoud onderweg en het grote aantal supporters dat voor de pendeldiensten koos.”
 
“De inzet van de pendelbussen is afgelopen zondag niet goed genoeg geweest. We hebben hierover vanochtend (dinsdag – red.) gesproken met vervoerspartner Arriva. De uitkomst is dat we gezamenlijk zullen werken aan de verbetering van de inzet van de pendelbussen op wedstrijddagen. Maar onze oproep om tijdig van huis te gaan, zal voorlopig van kracht blijven.”
 
‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’
“Zoals inmiddels waarschijnlijk al bekend, is Sergio Padt genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017’. Deze prijs wordt door de Eredivisie en VriendenLoterij jaarlijks uitgereikt aan een speler, die zich op een bijzondere manier inzet voor maatschappelijke doelen en activiteiten. Onze aanvoerder neemt het in de verkiezing op tegen Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag en sc Heerenveen-speler Morten Thorsby. Stemmen kan uiterlijk tot en met morgen (woensdag – red.) direct via deze link.”
 
Opleiding
“Na de eerste selectie en FC Groningen onder-23 is ook de rest van de Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn inmiddels begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zo is FC Groningen onder-19 dezer dagen in Appelscha voor teamontwikkelingsdagen.”
 
“Het onder-23 team van trainer/coach Alfons Arts oefent zaterdagmiddag 19 augustus om 14.00 uur in Zuidlaarderveen tegen Be Quick 1887.”
 
FC St. Pauli
“We besluiten deze nieuwsbrief met de aankondiging van een oefenwedstrijd tegen het Duitse FC St. Pauli. De 2.Bundesligaclub is op vrijdag 1 september om 18.00 uur de tegenstander in Rotenburg, een plaats gelegen tussen Bremen en Hamburg. Nadere details, zoals over de exacte locatie en toegang voor onze supporters, volgen.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard