string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Een succesvol en bovenal gezond 2015 gewenst’.

Dinsdag 06 januari 2015 om 14:34

In de 510de nieuwsbrief – en de eerste van het nieuwe jaar – kijkt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management vooruit naar de op stapel staande activiteiten aan het begin van 2015 en gaat hij in op de actualiteit rondom de eerste selectie.

“Om te beginnen willen wij een ieder een succesvol en bovenal gezond 2015 wensen. De feestdagen zijn achter de rug en vol energie treden wij het nieuwe jaar tegemoet. Dit gaat doorgaans gepaard met de nodige nieuwjaarsbijeenkomsten. De eerste hiervan waarbij directie en management van FC Groningen vertegenwoordigd was, was die van de stad op nieuwjaarsdag in Euroborg. Morgen (woensdag – red.) houdt Groningen Seaports een nieuwjaarsreceptie en die van de Stichting Energy Valley is donderdagmiddag in Euroborg. Ook bij deze gelegenheden zal FC Groningen aanwezig zijn.”
Trainingskamp
“De eerste selectie verblijft deze week voor een trainingskamp aan de oostkust van Spanje. Sinds zaterdagavond vertoeven spelers en stafleden in het Oliva Nova Golf and Beach Resort in Oliva. Vanmiddag (dinsdag – red.) wordt een eerste oefenwedstrijd gespeeld. Om 15.00 uur wordt er in Benidorm afgetrapt tegen het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger.”
“Vrijdagmiddag volgt het tweede en laatste oefenduel tijdens het trainingskamp in Spanje. KAA Gent is dan – eveneens om 15.00 uur – de tegenstander op één van de velden van Oliva. Zaterdag keert het FC-gezelschap terug in Groningen. Volgende week vrijdagavond hervat FC Groningen de competitie in de Amsterdam ArenA tegen regerend landskampioen Ajax.”
Thuiswedstrijden
“De eerste thuiswedstrijd van 2015 is op zondag 25 januari tegen FC Utrecht. Drie dagen later, woensdag 28 januari om 20.45 uur, volgt in Euroborg de kwartfinalewedstrijd om de KNVB-beker tegen Vitesse. Weer drie dagen later, op zaterdag 31 januari om 19.45 uur, wacht de derde wedstrijd op rij – eveneens in de eigen Euroborg – tegen Go Ahead Eagles. Dit competitieduel stond aanvankelijk gepland voor de vrijdagavond, maar is vanwege onze bekerwedstrijd een dag verschoven, dus naar zaterdagavond.”
Kaartverkoop
“Voor deze drie thuiswedstrijden op rij in een week tijd is de kaartverkoop inmiddels in volle gang. Voor de competitieduels met FC Utrecht en Go Ahead Eagles gelden geen restricties bij de kaartverkoop, die via de reguliere verkoopkanalen verloopt. Voor de bekerwedstrijd tegen Vitesse geldt een opwaardeerperiode voor seizoenkaarthouders van FC Groningen tot en met volgende week maandag, 12 januari. Prijs in deze fase is 10 euro voor het reserveren van de eigen plek. Vanaf volgende week dinsdag, 13 januari start de vrije verkoop. Een kaart voor de kwartfinale van de beker kost vanaf dat moment 15 euro per stuk en deze prijs geldt voor alle publieke tribunes in Euroborg.”
Eurocup Delfzijl
“Komend weekeinde wordt in de Brede School Noord in Delfzijl voor de derde keer in successie het Eurocup voetbaltoernooi gehouden. FC Groningen D1 zal aan dit tweedaags indoor jeugdvoetbalevenement deelnemen. Naast andere Nederlandse Eredivisieclubs zijn er ook clubs uit het buitenland, zoals Hobro IK (Denemarken), Bohemians Praag (Tsjechië), KFC Uerdingen 05 (Duitsland) en KV Mechelen te bewonderen. De sporthal in Delfzijl is tijdens de Eurocup omgedoopt tot het Groningen Seaports-stadion.”
Verbruik
“Onze groen en duurzaam-inspanningen hebben zich ook in 2014 weer uitbetaald. Afgelopen kalenderjaar hebben wij qua elektriciteitsverbruik 147.438 KWh minder verbruikt ten opzichte van het kalenderjaar 2013. De zonnepanelen op het dak van ons stadion nemen hiervan een opbrengst van in totaal 124.908 KWh voor hun rekening. Aangezien de tweede fase van de zonnecentrale op Euroborg pas in augustus 2014 is afgerond, verwachten wij dit kalenderjaar wederom een besparing op het totale elektriciteitsverbruik te realiseren.”
“Ook is in 2014 een laagterecord gescoord qua gasverbruik. De teller stokte het afgelopen jaar op een totaal verbruik van 73.244 m3 gas. Dit is 2.651 m3 minder dan het laagterecord dat stamt uit het jaar 2011. Een prima resultaat in de wetenschap dat in januari vorig jaar de veldverwarming drie dagen lang op vol vermogen heeft aangestaan. Ten opzichte van het kalenderjaar 2013 is er in totaal 71.492 m3 gas minder verbruikt. Verbruik-cijfers waarop wij trots mogen zijn. Het levert ons al met al een besparing van circa 25.000 euro op.”
Vrijwilligersfeest
“Met de mededeling dat de Vrijwilligers Rond Groningen vrijdagavond in het Fluks Hoes in Euroborg een nieuwjaarsfeest organiseren voor alle vrijwilligers van de club en hun partner, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’