Een Stap Extra: performance coach Frank van der Stelt

23 april 2022

Performance coach Frank van der Stelt is sinds 2019 werkzaam bij FC Groningen. Hij begon als kracht- en conditietrainer van de bovenbouwteams in de Opleiding. Vanaf het huidige seizoen is Van der Stelt onderdeel van de staf rondom het eerste elftal. In een nieuwe aflevering van ‘Een Stap Extra’ is te zien dat het in profvoetbal om meer gaat dan het technische en tactische aspect en vertelt de performance coach welke rol hij daarin vertolkt.  

Na een studie bewegingswetenschappen en ervaring opgedaan te hebben bij verschillende BVO’s, strijkt Frank van der Stelt neer in Groningen. Als performance coach bij het eerste elftal begeleidt hij spelers op het gebied van leefstijl en biedt coaching en ondersteuning. Daarbij ligt de focus op fysiek herstel, met als doel spelers zo goed mogelijk laten presteren.  

220420 - Screenshot Frank 2

Bij FC Groningen kunnen spelers zich op alle fronten van het voetbal door ontwikkelen. Op Corpus den Hoorn zijn daarvoor de juiste voorwaarden gecreëerd, en de club onderscheidt zich onder andere door de aanwezigheid van Frank van der Stelt als performance coach.  
 
“Deze rol zit soms verweven in het fysiek trainerschap. Bij sommige clubs zijn fysiek trainers wat meer gerelateerd aan de voedings- of herstelkant. Hier hebben we dat echt uit elkaar gehaald: we hebben een fysiek trainer én performance coach, om zoveel mogelijk kwaliteit te kunnen leveren.” 
 
Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Een Stap Extra’ met Frank van der Stelt hieronder. 

Laatste nieuws