string(9) "claudebot"

Een Stap Extra: FC Groningen meiden spelen eerste wedstrijd.

Donderdag 03 november 2022 om 19:00

In de nieuwste aflevering van ‘Een Stap Extra’ wordt teruggekeken op een historische dag: woensdag 26 oktober 2022. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelt een meidenteam in het groen-witte FC-shirt een wedstrijd. 
 

mara huisma

FC Groningen is sinds dit seizoen gestart met een eigen Opleiding voor meiden die dromen van Euroborg. Hiervoor is een groep fanatieke voetbalsters geselecteerd. Over vier jaar wil de club een volwaardige vrouwenselectie hebben. De geselecteerde meiden blijven lid van hun amateurvereniging. Naast wekelijks meerdere keren trainen speelt het team onder leiding van hoofdtrainer Atty Eelkema ook oefenwedstrijden. 

In deze aflevering van ‘Een Stap Extra’ wordt speelster Mara Huisma van de meidenselectie van FC Groningen gevolgd. Het team komt nog niet uit in competitieverband, maar er worden al wel oefenwedstrijden georganiseerd. Mara bereidt zich voor op de eerste wedstrijd ooit van een meidenteam namens FC Groningen. Op Sportpark Corpus den Hoorn wordt later die avond geoefend tegen PEC Zwolle onder-14. De spanning is voelbaar, al heeft de FC-speelster er samen met haar teamgenoten vooral zin in het mooie groen-witte shirt aan te trekken. Mara voelt zich thuis in het team van FC Groningen.
 
Voormalig Oranje-international en coach Eelkema is benieuwd naar de krachtverhoudingen op het veld en kijkt terug op een mooie eerste periode met het nieuw gevormde team. Met honderden supporters langs het veld is het een wedstrijd voor de meiden om nooit te vergeten. Bekijk de nieuwste aflevering in de serie ‘Een Stap Extra’ over de historische wedstrijd van de FC-meiden via onderstaande videoplayer of op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’