string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Een perfecte zondag’.

Dinsdag 01 februari 2011 om 14:37

In de 316de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op afgelopen zondag, maakt hij na het sluiten van het transferwindow de balans op en meldt hij de opbrengst van de veiling voor de shirts van Doe Een Wens.

“We hebben afgelopen zondag een prachtige dag beleefd. Het begon met de vreedzame demonstratie van onze supporters, die gezamenlijk protesteerden tegen de onnodige beperkingen die aan voetbalfans worden opgelegd bij het bezoeken van uitwedstrijden. De protesttocht richting Heerenveen verliep in goede harmonie en door het grote enthousiasme dat hierbij werd uitgestraald, was er sprake van een sterke eenheid, waardoor de boodschap goed is overgekomen.”
Startschot
“Samen met de voorzitter van de Supportersvereniging, John Schurer, mocht ik het startschot geven voor de optocht. Zelf kon ik daarna niet naar Heerenveen, maar zijn manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende naar Groningen Airport Eelde afgereisd om daar op het vliegtuig naar Milaan te stappen. Ondertussen boekte de ploeg een klinkende 1-4 overwinning op sc Heerenveen. Naast de uitstekende indruk die we hebben achtergelaten met ons spel, behielden we door dit resultaat ook de vierde plaats op de ranglijst. Komende zondag mogen we voor eigen publiek tegen Willem II onze hoge klassering in de Eredivisie bevestigen. Dat verdient een uitverkochte Euroborg. Er zijn nog kaarten beschikbaar.”
Napoli
“Zondagavond en maandagmorgen hebben wij in Milaan onderhandeld met SSC Napoli over een transfer van Tim Matavz. Tot dusver hebben wij de naam van de Italiaanse club niet zelf genoemd, op verzoek van de mensen uit Napels. Intussen hebben we met elkaar afgesproken dat dit wel kan. Tot een overgang van Matavz naar Napoli is het nog niet gekomen. De gesprekken verliepen niettemin in goede harmonie en we hebben met elkaar de afspraak dat we de komende periode verder praten over een transfer van Matavz, komende zomer naar Napels.”
Transferwindow
“Vannacht sloot het transferwindow en daarmee is een rumoerige periode binnen de club afgesloten. We zijn blij dat we in deze fase de selectie intact hebben weten te houden. Zoals bekend was er meer dan serieuze belangstelling voor zowel Tim Matavz als Andreas Granqvist en is er ook nog naar andere spelers van ons geïnformeerd. Het geeft de huidige status van FC Groningen weer dat we alle interesse hebben weten te pareren, en niet van de minste clubs. Overigens hechten wij eraan te melden dat zowel Matavz als Granqvist zich zeer professioneel opstelt en de gang van zaken accepteert zoals die is. We hebben beide spelers voortdurend op de hoogte gehouden van de diverse ontwikkelingen en hierdoor is er over en weer begrip.”
FC Groningen Junior Club
“Ook voor de jonge fans van FC Groningen, die afgelopen zondag in Euroborg op een groot televisiescherm naar de Derby van het Noorden keken, werd het een mooie zondagmiddag. Voorafgaande aan de wedstrijd kregen de Green White Bengels een rondleiding door het stadion. Danny Holla verraste de jongens door ze via een persoonlijke videoboodschap welkom te heten in de Hattrick’s Pub en er was een voorbeschouwing te zien met trainer Pieter Huistra. Mede dankzij de prachtige overwinning werd het ook in Euroborg een groot feest.”
“De enige smet op de hele zondag was de nieuwe knieblessure van Petter Andersson. Het lijkt er in eerste instantie echter op dat het mee kan vallen en dat zou met name voor Petter zelf heel prettig zijn.”
Informatieavond
“Gisteren (maandag – red.) was er een informatieavond voor ouders en spelers van de Voetbalschool. In het Fluks Hoes, het vrijwilligershome in Euroborg, was een voorlichtingsavond voor tweedejaars E-pupillen van de Voetbalschool georganiseerd. De 22 overgebleven spelers waren, samen met de ouders/verzorgers, uitgenodigd om door hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema en coördinator Edwin Bolt een toelichting te krijgen op datgene wat spelers en ouders kunnen verwachten als er voor een opleiding binnen FC Groningen wordt gekozen.”
“Peter Moltmaker, trainer van FC Groningen/Cambuur B1, was gisteravond (maandag – red.) te gast bij vv Hunsingo in Winsum. Het thema was ‘spelsystemen’, waarbij Moltmaker vertelde over de visie van FC Groningen op spelsystemen bij jeugdvoetbal.”
Sponsoravond
“Morgen (woensdag – red.) houdt ondergetekende een lezing tijdens een sponsoravond van voetbalclub Noordpool UFC in Uithuizen. Het thema hier is ‘sponsorbelangen op professioneel niveau’.”
“Zaterdagmorgen ben ik te gast bij onze stadionspeaker Jan Wildeman in een radioprogramma van Havenstad FM in Delfzijl.”
Doe Een Wens
“Vorige week sloot de door onze hoofdsponsor Noordlease georganiseerde online veiling van gesigneerde wedstrijdshirts voor Doe Een Wens Stichting Nederland. De totale opbrengst van deze collector items was 5.240 euro. Het shirt van Maikel Kieftenbeld leverde het meeste op, namelijk 1.000 euro. Als officiële aftrap van de samenwerking met Doe Een Wens speelde FC Groningen tegen Excelsior in een speciaal shirt. Mede dankzij hoofdsponsor Noordlease, dat voor deze wedstrijd haar plek op de voorzijde van het shirt beschikbaar stelde, was het Doe Een Wens-logo duidelijk zichtbaar.”
Zware blessure
“Tot slot willen we even stil staan bij de zware blessure die volleyballer Robbert Andringa afgelopen zaterdag opliep bij zijn club AB Groningen/Lycurgus. Andringa loopt stage binnen FC Groningen. Bij een ongelukkige actie brak hij zijn kuit- en scheenbeen. Robbert is inmiddels succesvol geopereerd en wij wensen hem vanaf deze plaats veel succes toe bij zijn herstel.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’