‘Een onvergetelijke dag: dank, dank, dank!’

14 mei 2019

In de 721ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning op Fortuna Sittard en zijn afscheid van de supporters op het veld, kijkt hij vooruit naar de laatste competitieronde in de Eredivisie en kondigt hij aan dat de bekerfinale van FC Groningen onder-19 tegen Ajax op woensdag 29 mei om 18.00 uur wordt gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“Afgelopen zondag heb ik samen met mijn familie, waaronder mijn moeder van 85 jaar, een onvergetelijke dag mogen beleven. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat was het één groot feest. Het begon al vroeg aan huis, waar RTV Noord te gast was bij het ontbijt. Daarna richting het Hitachi Capital Mobility Stadion, waar het personeel bij aankomst voor de hoofdingang een erehaag voor me vormde; kippenvel. Na het wedstrijdoverleg ben ik naar het Fluks Hoes gegaan, waar een prachtig afscheid bij de vrijwilligers volgde.”
 
“Voordat de wedstrijd begon, heb ik honderden handen geschud, talloze praatjes gemaakt met supporters en sponsors en een aantal interviews gegeven. Ik was blij dat het 14.30 uur was en de aandacht volledig naar de wedstrijd kon worden verlegd. Voorafgaand aan de aftrap werd FC Groningen onder-17 op het veld gehuldigd voor het behaalde landskampioenschap, gevolgd door een mooie ereronde langs de tribunes.”
 
Zoals gehoopt
“Ook het duel met Fortuna Sittard verliep zoals gehoopt. We speelden niet groots, maar de 3-0 overwinning was uiteindelijk overduidelijk. Dat succes werd nog groter toen bleek dat onze naaste concurrent Willem II in eigen huis verloor van FC Emmen. Hierdoor hebben we nu de achtste plek op de ranglijst in handen. Die positie geeft na morgen (woensdag – red.) recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Daaraan durfden we in de winterstop onder de kerstboom niet te denken.”
 
“In de laatste speelronde dienen wij minimaal hetzelfde resultaat te halen als Willem II om zeker te zijn van de achtste plek in de eindrangschikking en daarmee deelname aan de play-offs. Met de steun van een vol uitvak gaan we morgenavond (woensdag – red.) naar Emmen, dat in hun eerste jaar in de Eredivisie een uitstekende prestatie heeft geleverd met rechtstreekse handhaving en een 14de plek op de ranglijst. Alle wedstrijden op de laatste speeldag beginnen morgenavond om 19.30 uur.”
 
Uitgelaten sfeer
“Terug naar zondag, na afloop van de wedstrijd. De ruime overwinning en de uitslagen op de andere velden zorgden voor een uitgelaten sfeer. Hierdoor konden we op een mooie manier Ludovit Reis huldigen als Payt Speler van het Jaar en afscheid nemen van de vetrekkende spelers Kevin Begois, Thomas Bruns, Ahmad Mendes Moreira en Mimoun Mahi. Ook scheidend assistent-trainer Hennie Spijkerman hebben we in het zonnetje gezet.”
 
“Daarna moest ik de regie uit handen geven en volgden er toespraken van de voorzitter van de Supportersvereniging John de Jonge en collega-directeur Robbert Klaver. Vervolgens mocht ik met mijn kleinkinderen beginnen aan een ereronde door het stadion, iets wat buiten spelers maar voor weinigen is weggelegd. Het respect en de dankbaarheid die ik vanaf de tribunes mocht ervaren, was ongekend. Hoogtepunt was natuurlijk het enorme spandoek dat werd ontrold op de Tonny van Leeuwen Tribune.”
 
“Al met al was het een dag met een aaneenschakeling van prachtige, emotionele en unieke momenten. Mijn familie en ik hebben er intens van genoten en zijn een ieder die aan deze dag een bijdrage heeft geleverd, enorm veel dank verschuldigd. Ik had me mijn afscheid bij de laatste reguliere thuiswedstrijd niet mooier kunnen wensen. Onvergetelijk: dank, dank, dank!”
 
Kroon
“Maar zoals in de voetballerij wel vaker; we kunnen niet te lang stil blijven staan bij de dingen die zijn geweest. Zoals gezegd moeten we morgenavond (woensdag – red.) de kroon zetten op onze succesvolle tweede seizoenshelft door minimaal als achtste te eindigen. In dat geval nemen wij vanaf zaterdag deel aan de play-offs om Europees voetbal. Wij beginnen bij plaatsing in alle gevallen met een thuiswedstrijd, komende zaterdagavond. Seizoenkaarthouders hebben bij deze eerste ronde vrije toegang in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De kaartverkoop bij kwalificering voor de play-offs start in dat geval direct morgenavond om 22.00 uur online via deze website. Vanaf donderdagochtend is er voor deze thuiswedstrijd ook kaartverkoop via de overige reguliere verkoopkanalen.”
 
Bekerfinale
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de bekerfinale tussen FC Groningen onder-19 en Ajax op woensdag 29 mei wordt gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap is om 18.00 uur. Meer informatie over deze bekerfinale, waaronder de kaartverkoop, is elders op deze website te vinden.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws