Een historische dag: meidenvoetbal bij FC Groningen!

6 september 2022

Eindelijk is het zo ver en is er officieel  afgetrapt! Waarom ‘eindelijk’ en dat is misschien ook niet het juiste woord. Maar toen ik in 2015 betrokken raakte als ambassadeur bij het Amateurconvenant FC Groningen heb ik het vrouwenvoetbal al voor het voetlicht gebracht. En dan niet met de vrouwensenioren beginnen, maar opbouwen vanuit de jongere generatie; de meiden. 

Een goed voorbeeld hiervan is SC Feijenoord, die ook met jonge meiden is begonnen en na een aantal jaren een  succesvolle entree heeft gemaakt in de Eredivisie vrouwen. 

Later regelmatig bij deze en gene het vrouwenvoetbal benoemd. Een luisterend oor was er wel, maar blij en aangenaam verrast dat het bij de nieuwe directie ook daadwerkelijk een belangrijk onderdeel van het beleid is geworden.
Voortvarend werd het opgepakt met het aanstellen van Valerie Overkamp als projectleider vrouwenvoetbal, die een uitgebreid en gedegen onderzoek heeft uitgevoerd. Met als resultaat, dat met ingang van het seizoen 2022/2023 een start is gemaakt met het opleiden van jonge meiden.

Het wordt professioneel opgepakt met ervaren trainers en jonge trainers, die daar ook weer van kunnen leren. Amateurclubs hebben hier ook spontaan op gereageerd, want jonge meiden wordt hiermee een aardig perspectief geboden. Vivianne Miedema, Lieke Martens en Daphne van Domselaar, om maar een aantal te noemen, zullen voor veel meiden idolen zijn.
FC Groningen biedt ze de mogelijkheid hun ideaal na te streven, hun dromen na te jagen en om een idool te worden.

Een kick-off op 5 september 2022. Hoe mooi kan het worden. Iedereen veel succes!

Jan van Driel
Ambassadeur Amateurconvenant FC Groningen

220831 - Foto Aankondiging 1

Laatste nieuws