string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Een geweldige zondag beleefd.

Dinsdag 04 oktober 2011 om 14:32

In de 349ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de competitiewinst tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar de activiteiten van de komende week en meldt hij dat zijn Twitter-account namens FC Groningen inmiddels de vierduizend volgers is gepasseerd.

“We hebben een hele mooie zondag beleefd. De 1-0 overwinning op Ajax was terecht en ons spel was aanleiding voor een ouderwets aantrekkelijke voetbalsfeer in Euroborg. Het is de sfeer, die we graag bij elke wedstrijd van FC Groningen zien en hét voorbeeld van hoe het voetbal kan worden beleefd. We hebben ons op en buiten het veld van onze beste kant laten zien en dat is een prachtig visitekaartje.”
Internationals
“Komend weekeinde is er vanwege interlands geen competitieprogramma. We hebben hierdoor een uitstekende mogelijkheid ons optimaal voor te bereiden op een kunstgrasondergrond voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 15 oktober.”
“Trainer Pieter Huistra en zijn staf missen deze week de internationals Leandro Bacuna en Johan Kappelhof, die zijn opgeroepen voor Jong Oranje – dat donderdag als koploper in groep 10 tegen Oostenrijk de derde wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK 2013 speelt in Innsbruck – en Tim Sparv, die vrijdag en volgende week dinsdag met Finland twee EK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen respectievelijk Zweden en Hongarije. Het zijn duels in dezelfde poule als het Nederlands elftal, waar keeperstrainer Ruud Hesp dezer dagen deel uitmaakt van de technische staf.”
 
Nederlandse Brandwonden Stichting
“Rondom de wedstrijd van afgelopen zondag is een collecte gehouden voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. In totaal haalden de collectanten een bedrag van 1.765 euro op. De stichting spreekt van ‘een prachtig bedrag en een super collecte bij FC Groningen’ en dankt een ieder voor zijn of haar financiële bijdrage. Wij sluiten ons daar graag bij aan.”
Supportersvereniging
“Gisteravond (maandag – red.) was de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen in het Supportershome. Na de agenda voor de leden volgde traditioneel een forum waarbij speler Kees Kwakman, manager technische zaken Henk Veldmate en ondergetekende namens FC Groningen aanschoven.”
“Toegevoegde waarde was ook de aanwezigheid van Tjeerd van Dekken, lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. De politicus houdt zich onder meer bezig met supporterszaken en hij probeert een aantal ‘supportersvriendelijke maatregelen’ op de politieke agenda te krijgen. Van Dekken is zelf fervent voetbalsupporter en fan van de FC. Er kwam een aantal interessante vragen voorbij en we kunnen dan ook spreken van een nuttig en waardevol forum.”
Tribunenamen
“Afgelopen vrijdag hebben wij via ons Twitter-account twitter.com/jdnijland en deze website de namen bekend gemaakt waaruit de seizoenkaarthouders mogen kiezen voor wat betreft de naamgeving van de Noord- en Zuidtribune in Euroborg. Nadat iedereen twee weken lang alle denkbare suggesties heeft kunnen aandragen, is hieruit een Top-5 voortgekomen.”
“De namen waaruit gekozen kan worden, zijn in willekeurige volgorde: Tonny van Leeuwen, Arjen Robben, Jan van Dijk, Erik Nevland en de Koeman Tribune. Hieronder vallen vader Martin en zijn zonen Erwin en Ronald Koeman, die allen een groot FC Groningen-verleden hebben gehad en van wie Martin Koeman nog altijd actief bij onze club betrokken is.”
Stem
“Uitsluitend seizoenkaarthouders kunnen via een speciaal gedeelte op deze website www.fcgroningen.nl/tribunenamen/stemmen hun stem uitbrengen voor een naam voor zowel de Noord- als de Zuidtribune. Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente, op zondag 23 oktober, zal vervolgens bekend worden gemaakt op welke twee namen het meest is gestemd. Tevens zullen wij bij deze thuiswedstrijd officieel de Piet Fransen Tribune in gebruik nemen. Overigens is het heel aardig om te vermelden dat wij inmiddels al meer dan 4.000 volgers hebben via Twitter.”
Bel Groep Groningen
“Vanmiddag (dinsdag – red.) zal ik een welkomstwoordje houden bij de officiële opening van het kantoor van Bel Groep Groningen in de Euroborg. Bel Groep Groningen is officieel sponsor van de Schaatsacademie, onderdeel van het nieuwe schaatsconcept ISkate, een samenwerkingsverband tussen Team APPM, Team Anker en de BGG Schaatsacademie. De opening van BGG wordt tezamen gehouden met de perspresentatie van ISkate, waarbij ook voormalig schaatskampioen Rintje Ritsma als ambassadeur vertegenwoordigd zal zijn. De presentatie is in handen van sportjournalist Henk Kok.”
Energy Valley Topclub
“Bijna gelijktijdig zal commercieel manager Robbert Klaver vanmiddag (dinsdag – red.) aanwezig zijn bij de teampresentatie van Abiant/Lycurgus in Hampshire Hotel Plaza in Groningen. Zoals u wellicht weet, is de volleybalclub één van de vier clubs uit de Stad waarbij vanaf dit seizoen de naam Energy Valley op de achterzijde van de shirts prijkt. Samen met basketbalclub GasTerra Flames, de korfballers van Nic./Alfa-college en FC Groningen vormt de volleybalclub een uniek partnerschap, mogelijk gemaakt door de Energy Valley Topclub; een samenwerking van de Groenpartners BAM, GasTerra, Gasunie, Groningen Seaports, Imtech, RWE/Essent en diverse groenleden uit de energiesector. Energy Valley is een netwerkorganisatie, die invulling geeft aan de regionale groeikansen van de energiesector.”
Groen en duurzaam
“Als uitvloeisel van ditzelfde concept zal ik morgen (woensdag – red.) in Ede – samen met Robbert Wittmaekers, adjunct-directeur bij BAM Infratechniek – spreken op de najaarsstudiedag van de NVTG, de Nederlandse vereniging voor facility professionals in de Gezondheidszorg. Wij zullen bij deze gelegenheid ingaan op onze plannen om van Euroborg samen met de Energy Valley Topclub – waarvan ook onze hoofdsponsor Essent een belangrijk onderdeel uitmaakt – het meest groene en duurzame stadion van Nederland te maken.”
Beloften in Euroborg
“Graag willen wij ook alvast wijzen op de wedstrijd, die Jong FC Groningen op maandag 17 oktober in Euroborg zal spelen tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel begint zoals gebruikelijk om 18.30 uur. De kaartverkoop voor dit duel is reeds gestart. De verkoop voor Jong FC Groningen-Jong Feyenoord/Excelsior vindt plaats via de Fanshop van FC Groningen in Euroborg. Kaarten kosten in de voorverkoop 2 euro per stuk. Groepen vanaf tien personen betalen slechts 1 euro per ticket en kunnen hun bestelling plaatsen bij ticketing@fcgroningen.nl.”
Afscheid
“Tot slot willen we vanaf deze plaats stilstaan bij een bijzondere interne bijeenkomst. Na een dienstverband van iets meer dan acht jaar neemt accountmanager Koen Janssen donderdag namelijk afscheid van de club. Hij heeft er voor gekozen een heel nieuwe weg in te slaan en hoewel wij zijn vertrek bijzonder betreuren, respecteren wij zijn besluit, dat al een tijd terug is gevallen. Afgelopen zondag had hij zijn laatste wedstrijddag, een mooier slot was nauwelijks denkbaar.”
“Koen was niet alleen bij zijn collega’s zeer geliefd, ook met heel veel sponsorrelaties onderhield Koen meer dan een warme band. Koen was tevens bekend als spreekstalmeester op de Grote Markt als wij daar met FC Groningen een feestje te vieren hadden. Wij wensen Koen vanaf deze plaats alle goeds en geluk toe voor wat betreft zijn toekomst en we zullen hem zeker nog blijven zien bij de wedstrijden van FC Groningen. Koen: het ga je goed!”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’