string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Een FC Groningen gezien dat ik vaker wil zien’.

Zondag 23 december 2012 om 18:14

Trainer Robert Maaskant zag in Rotterdam een FC Groningen dat goed georganiseerd speelde. Zijn ploeg had volgens de oefenmeester zelfs nog kunnen winnen in De Kuip. Feyenoord-trainer Ronald Koeman was vooral blij met de mentale veerkracht van zijn elftal.

Maaskant: “We speelden precies zoals we voor ogen hadden en wilden Feyenoord het spel laten maken. We stonden zelf heel compact en kwamen er af en toe uit zonder echt dreigend te worden. We wilden het Feyenoord moeilijk maken door snelheid voorin. Na de 1-1 had ik zelfs het gevoel dat het onze kant op kon gaan. Die kansen kregen we ook via De Leeuw en Zivkovic. Dan doe je het in De Kuip gewoon goed, zeker na de partij tegen Ajax van afgelopen donderdag.”
“Ik vind dat mijn ploeg het uitstekend heeft gedaan na de wedstrijd tegen Ajax. Tactisch heel gedisciplineerd en in de tweede helft speelden we zelfs voor de winst. We hebben voor de winterstop te weinig euforiemomenten meegemaakt en het kan allemaal nog beter. Maar ik heb vandaag een Groningen gezien dat ik graag zie en vaker wil zien. Daar gaan we aan bouwen.”
Koeman: “De eerste helft hebben we niet agressief genoeg gespeeld, maar in de tweede helft werd dat beter. We hadden moeite onze spits te vinden. Groningen bespeelde dat goed met twee fysiek sterke verdedigers. Er zit wel vertrouwen in de ploeg dat er altijd een moment kan komen.  Als je na de dreun van de 1-1 toch nog de kracht weet te vinden het om te draaien is dat natuurlijk fantastisch. Na het doelpunt van FC Groningen werd de wedstrijd wat opener doordat zij meer durfden. Ze kregen nog een grote kans via De Leeuw, dat hij mist is natuurlijk ook bepalend voor de wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’