Echt álle kinderen sporten samen tijdens Top Sportdag Groningen

20 februari 2019

Vandaag, woensdag 20 februari, vindt de derde editie van de Top Sportdag Groningen plaats in het ACLO Sportcentrum. Kinderen tussen de 7 en 15 jaar nemen gratis deel aan de sportdag. Invalide, valide, verstandelijk beperkte, dove en slechthorende kinderen; iedereen doet mee en is welkom.

In verschillende clinics maken de kinderen kennis met hun topsport helden en beoefenen verschillende sporten. FC Groningen, Abiant Lycurgus, Donar, Nic., GIJS Groningen, HC Groningen en Keijser Capital Martini Sparks - de zeven clubs verenigd in de Energy Valley Topclub - zetten sporters in om de clinics te begeleiden. 

Stichting BEA biedt dit jaar weer verschillende sporten aan voor kinderen met een lichamelijke beperking. Zo zullen zij deelnemen aan de clinics zitvolleybal, roelstoelbasketbal, bewegen op muziek, boccia en zelfs curling! Voor dove en slechthorende kinderen is er een tolk aanwezig zodat zij ook maximaal van de dag kunnen genieten!

Ieder jaar wordt de dag georganiseerd door studenten van de Hanzehogeschool in Groningen in samenwerking met de Energy Valley Topclub en de zeven aangesloten topsportclubs. In totaal zullen 130 kinderen in verschillende groepen deelnemen aan de clinics. Daarmee is de Top Sportdag wederom volgeboekt. 

Laatste nieuws