E-ticket nodig voor oefenduel met Venezia FC

2 augustus 2021

FC Groningen speelt aanstaande vrijdag – 6 augustus – in eigen stadion de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2021/2022. De tegenstander is Venezia FC en de aftrap van het duel met de club uit de Italiaanse Serie A is om 18.30 uur. Seizoenkaarthouders kunnen gratis naar binnen, maar dienen dan wel op tijd een e-ticket aan te vragen. Supporters die geen seizoenkaarthouder zijn bij de FC, kunnen online een kaart aanschaffen.

Supporters zijn welkom met een volledige vaccinatie of met een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur en dient te moeten worden aangetoond via een QR-code in de CoronaCheck-app. Tevens is een geldig ID-bewijs nodig voor toegang.

E-ticket
Seizoenkaarthouders die interesse hebben het oefenduel met Venezia FC te bezoeken, hebben gratis toegang, maar dienen hiervoor wel een e-ticket aan te hebben. De termijn om dit online te kunnen regelen, is verstreken. Seizoenkaarthouders, die hun kaart nog niet hebben geclaimd, kunnen dit alsnog doen door contact op te nemen met de afdeling Supporterszaken via of kunnen langskomen bij de hoofdingang van het stadion.

Bij de thuiswedstrijd tegen Venezia is alleen een e-ticket geldig. Vanwege de stadioninrichting bij dit oefenduel is de seizoenkaart vrijdagavond geen geldig toegangsbewijs. Ook vijfjaarkaarthouders dienen een e-ticket aan te vragen voor de wedstrijd tegen de Italiaanse club. FC Groningen werkt bij het oefenduel met Venezia met een maximale capaciteit van 2/3 bezetting.

Losse kaarten
Supporters zonder huidige seizoenkaart bij FC Groningen kunnen tot en met vrijdag 6 augustus 18.29 uur een kaart kopen via tickets.fcgroningen.nl. Een toegangskaart voor volwassenen kost €10,- per stuk, voor jongeren geboren na 1 juli 2003 geldt een entreeprijs van € 5,-.
 
CoronaCheck-app
FC Groningen kijkt er ontzettend naar uit eindelijk weer supporters in Euroborg te mogen ontvangen. Helaas is het stadionbezoek nog altijd aan diverse maatregelen onderhevig. Alle aanwezigen moeten voldoen aan de voorwaarden van de door de overheid gestelde CoronaCheck. Zo kunnen supporters naar binnen bij een volledige vaccinatie of als ze negatief zijn getest op corona bij één van de locaties van www.testenvoortoegang.org. Een negatieve test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Bij een negatieve test of volledige vaccinatie kan een QR-code worden gedownload in de CoronaCheck-app. Die code is samen met een geldig ID-bewijs en het e-ticket een vereiste om het stadion te betreden.

Niet ideaal
FC Groningen realiseert zich dat bovengenoemde restricties niet ideaal zijn voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd en vindt het ontzettend jammer dat het haar trouwe supporters en sponsorrelaties niet op de meest gastvrije wijze kan verwelkomen. Het is op dit moment echter de enige manier om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden kijkt ongelooflijk uit naar het weer mogen ontvangen van supporters en sponsors in het eigen stadion.

20200913FCGroningenPSV101

Laatste nieuws