string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dutch Street Cup team Groningen onderweg naar EK Polen.

Donderdag 12 juli 2012 om 16:28

Zaterdag 14 juli en zondag 15 juli vindt in Wroclaw te Polen het officieus EK plaats voor Homeless Cup teams uit Europa. Nederland zal in Polen vertegenwoordigd worden door het team van Groningen 1. Het team van trainer Niels Bouman zal het opnemen tegen elf verschillende Europese Landen.

Het officieuze EK wordt komend jaar voor de 4de keer georganiseerd midden in het centrum van Wroclaw. De oude markt zal omgetoverd worden tot een ware voetbalarena waar twee volle dagen gestreden zal gaan worden om de titel.
Trainer Niels Bouman van het Eventsbureau ziet het EK als een mooie afsluiting van dit seizoen. Het is een mooie beloning voor de spelers die dit seizoen grote sprongen hebben gemaakt in hun leven. Sport wordt steeds vaker benut als een middel om kwetsbare mensen te activeren. Bovendien komt het de fysieke conditie van de deelnemers ten goede. De Groningse teams doen het dit seizoen redelijk goed in de  nationale competitie, helaas heeft het team van Groningen 1 zich net niet direct geplaatst voor de “grote” finale op de Dam in Amsterdam. Het team van Groningen 1 bestaat uit deelnemers vanuit Werk Pro, Stichting Huis, Open Hof en het Leger des Heils. De organisatie van het gehele project is in handen van het Eventsbureau.
Tijdens het EK is alles voor de mannen van de trainers Niels Bouman en Hans Kemps geregeld. Zo zullen de mannen overnachten met het complete team in een schitterende accommodatie, krijgen de spelers drie keer per dag een goede sportmaaltijd en krijgt elk team een gastheer toegewezen die het team zal begeleiden gedurende het evenement.
Komende vrijdagmorgen zal het complete team met hun begeleiders vertrekken om vrijdagmiddag nog een training te kunnen afwerken in het stadion. De verrichtingen van het team worden dagelijks  bijgehouden op de website http://www.eventsbureau.nl/toernooi-polen. Maandagavond zullen de mannen weer terug zijn in Groningen met in ieder geval veel mooie ervaringen en wie weet met de Europese titel op zak.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’