string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dutch Career Cup helpt Wajongers via de voetbalclub aan werk.

Donderdag 12 april 2012 om 09:42

Vandaag, donderdag 12 april, vindt in het stadion van voetbalclub Almere City FC de finale van Dutch Career Cup plaats. Dit landelijke sportprogramma voor Wajongers is een initiatief van Stichting Life Goals in samenwerking met UWV, USG Restart en 27 (Betaald) voetbalclubs. Ook FC Groningen neemt deel met een team. Het doel van het programma is: via voetbal naar een baan!

Sinds de kick-off op 7 oktober 2011 zijn al 120 deelnemers via het netwerk van de voetbalclubs aan een baan geholpen. De finaleprijs zal worden uitgereikt door Raymond Groenteman, directeur van Almere City FC.
De Dutch Career Cup is een initiatief van Stichting Life Goals. Deze organisatie beoogt middels sport bij te dragen aan de participatie en re-integratie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart is een sportprogramma ontwikkeld waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongers. De deelnemers worden geselecteerd door het UWV en trainen gedurende 26 weken in een team bij hun favoriete club. Ze worden zowel op sportief als maatschappelijk gebied intensief ondersteund. De training vormt de basis voor bemiddeling naar werk. Want dat is het uiteindelijke doel. USG Restart neemt hierbij de arbeidsre-integratie voor haar rekening.
De finale op 12 april vormt de afsluiting van drie landelijke toernooien – Sparta Rotterdam, 7 oktober 2011, NAC Breda 18 november, FC Utrecht 9 maart 2012 – waar alle 350 deelnemers oftewel 30 teams aanwezig zullen zijn. Twee toernooien werden gewonnen door ADO Den Haag, een toernooi door Ajax, en nu maken alle teams zich op voor de finaleplaats in Almere.” De voetbaltoernooien zijn niet het belangrijkste”, zegt Arne de Groote, directeur Stichting Life Goals. ”Kampioen van Nederland is fantastisch maar uiteindelijk gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Dat binnen pakweg zes maanden al 120 Wajongers aan een baan zijn geholpen is een feit om trots op te zijn. Het laat zien dat sport mits goed benut een uitstekend middel is om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer te laten participeren.”
De eerste Dutch Career competitie zal worden gevolgd door een tweede competitie die op 15 juni 2012 begint bij FC Zwolle i.s.m. De Pelikaan. Bij de tweede Dutch Career Cup wordt er naar gestreefd om alle betaald voetbalorganisaties te laten aanhaken, en op die manier zoveel mogelijk deelnemers via het voetbal aan een baan te helpen. Streefgetal hierbij is 500 deelnemers, is nu 350 deelnemers. In het nieuwe seizoen worden naast Wajongers (UWV) ook andere sociaal kwetsbare groepen bij de Dutch Career Cup betrokken. Met het oog op de Wet Werken naar Vermogen zal hierbij ook aansluiting worden gezocht bij gemeenten.
De Dutch Career Cup is een intensief traject van 26 weken waarin de deelnemers op zoek gaan naar een gepaste baan. 27 Voetbalclubs hebben gezamenlijk 30 teams en 350 deelnemers op de been gebracht. Clubs die deelnemen aan de Dutch Career Cup zijn: SC Cambuur, ADO Den Haag, SC Veendam, FC Zwolle i.s.m. de Pelikaan, Almere City FC, NEC, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, Achilles Hengelo, Vitesse, NAC Breda, PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, Alphense Boys, ASC Nieuwland, AFC Ajax i.s.m. Axios, AFC ’34 Alkmaar, FC Assen, FC Den Bosch, VV Rigtersbleek, FC Groningen, FC Emmen, VVV-Venlo, Willem II, FC Oss, FC Dordrecht en Roda JC.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’