string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Duizenden langs de route van Euroborg naar Stadspark.

Woensdag 06 mei 2015 om 23:44

Woensdagavond werden de bekerhelden van FC Groningen door duizenden Stadjes toegejuicht in de straten van de binnenstad van Groningen. Na een uur stapvoets rijden, kwamen spelers en staf aan op de Drafbaan in het Stadspark.

De weergoden waren FC Groningen vandaag gunstig gezind. Woensdagmiddag waren er nog fikse onweersbuien boven de Stad, maar de huldiging bleef op een spatje na geheel droog. De tour in een open bus van Drenthe Tour was het een prachtige aanloop, maar ook de optredens op de Drafbaan waren vanaf 18.15 uur een mooie opwarmer voor de huldiging van later op de avond.
Route
Om exact kwart over zes reden de selectie en staf van FC Groningen in een open bus weg bij Euroborg. Vervolgens werd een route afgelegd over het Europapark, vervolgens door de binnenstad en daarna via de Paterswoldseweg, over het spoor dat juist dicht ging, naar de Drafbaan in het Stadspark: Boumaboulevard, Verlengde Lodewijkstraat, Oosterweg, Oosterbrug, Verlengde Oosterstraat, Rademarkt, Oosterstraat, Grote Markt, Guldenstraat, Vismarkt n.z., Akerkhof n.z., Brugstraat, A-straat, A-weg, Westerhaven, Eendrachtsbrug, Paterswoldseweg, Koeriersterweg, Peizerweg, huldigingslocatie Drafbaan.
 
Muziek
De inmiddels bekende bus was een rijdende jukebox met hossende spelers en stafleden erop. De camera van TV Noord aan boord en reporter Elwin Baas gaven een mooi inzicht in de uitbundige sfeer op de bus. Vaste chauffeur Jan Hulshof was bovendien als speciale gast mee en hoefde deze avond dus een keer niet te sturen. Nick van der Velden en Dino Islamovic ontpopten zich tot journalisten in de dop en ondervroegen hun teamgenoten over het massaal opgekomen publiek. Na een uur arriveerden de spelers in de ‘VIP-tent’ op de Drafbaan en een klein halfuur later startte de huldiging.
Huldigingsprogramma
Op de Drafbaan zelf was het ook al sinds kwart over zes feest. Optredens van Lekker Los, Mooi Wark, Niels Span en Pé & Rinus zorgden voor een prima aanloop naar het hoofdgerecht dat even voorbij de klok van twintig voor acht aanving. Na de huldiging kwamen Pé & Rinus nog een keer terug en trad ook Jannes op. Dirk van Nieuwpoort zorgde rondom de optredens voor de uit Euroborg herkenbare FC Groningen-nummers.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard