Duitse autoriteiten staan geen FC-supporters toe

20 juli 2021

De Duitse autoriteiten hebben aan FC Groningen laten weten dat supporters van de Trots van het Noorden niet welkom zijn bij de oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. In het Borussia-Park mogen wel Duitse fans aanwezig zijn, maar in heel Duitsland zijn tot eind augustus geen uitsupporters bij voetbalwedstrijden toegestaan. Het oefenduel met de 1. Bundesligaclub in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt gespeeld op zaterdag 31 juli. De aftrap is om 15.30 uur.

FC Groningen biedt FC-supporters als alternatief de oefencampagne te volgen via een livestream op internet. Voor alle supporters die een account hebben via ‘Mijn FC Groningen’ en exclusief voor de abonnees van het Dagblad van het Noorden worden de oefenwedstrijden van FC Groningen live aangeboden. Supporters met een ‘Mijn FC Groningen’-account krijgen op de wedstrijddag per e-mail een unieke link toegestuurd om de wedstrijd te kunnen bekijken. Om in aanmerking te komen voor de link naar de live stream dienen supporters uiterlijk vóór 22.00 uur een dag voor de wedstrijd een account te hebben aangemaakt.

Te volgen
Daarnaast is het verloop van alle oefenwedstrijden zoals te doen gebruikelijk uiteraard ook te volgen via de officiële social mediakanalen van de club. Na wedstrijden is er later op de dag een samenvatting te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen met alle hoogtepunten uit het oefenduel van die dag, beschikbaar gesteld door de NDC Mediagroep. Omdat bij een (groot) deel van de voorbereiding nog geen publiek aanwezig kan zijn, heeft FC Groningen alles in het werk gezet om de oefencampagne toch te kunnen aanbieden aan de achterban. NDC Mediagroep heeft zich als partner van de voorbereiding verbonden aan FC Groningen.

Buitenzijde stadion

Restant programma voorbereiding seizoen 2021/2022 (onder voorbehoud)

Vrijdag 23 juli 15.00 uur FC Groningen o-21 – FC Volendam, locatie Sportpark Corpus den Hoorn
Vrijdag 23 juli 18.00 uur FC Groningen – Heerenveen, locatie Rolder Boys (besloten)
Zaterdag 31 juli 15.30 uur Borussia Mönchengladbach – FC Groningen, locatie Borussia-Park
Vrijdag 6 augustus 18.30 uur FC Groningen – FC Venezia, locatie Euroborg

Laatste nieuws