‘Duidelijkheid in de organisatie; vizier op restant seizoen’

26 februari 2019

In de 710de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen NAC Breda, kijkt hij vooruit naar het thuisduel met VVV-Venlo, komende zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion en benoemt hij de Oranje-stage van drie jeugdinternationals van FC Groningen.

“Aan een slechte wedstrijd hebben we afgelopen zaterdagavond in Breda toch nog een punt overgehouden. Het was jammer dat we er niet in slaagden om hetzelfde niveau te halen als een week eerder in ons thuisduel met Feyenoord en dan zijn we nog altijd niet in de positie om te denken dat we een uitwedstrijd in Breda tegen NAC zomaar even winnend afsluiten. Aan de andere kant weten we dat we beter kunnen en moeten en als je dan uiteindelijk toch nog met een punt de bus instapt, is dat in ieder geval nog iets.”
 
Om plaats acht
“Komende zondagmiddag spelen we om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion een rechtstreeks duel om plaats acht op de ranglijst. VVV-Venlo is de tegenstander. De Limburgers staan op dit moment met één punt meer één plek hoger op de stand van de Eredivisie. Een mooi affiche dus, waarbij we onze goede prestaties in 2019 een passend vervolg willen geven. Met de ondersteuning van onze supporters willen we er weer een mooie middag van maken. Bij de kaartverkoop voor deze wedstrijd, onder meer online via deze website, gelden er geen restricties.”
 
Directie
“Zoals waarschijnlijk wel bekend, hebben wij gisteren (maandag – red.) Mark-Jan Fledderus gepresenteerd als de opvolger van Ron Jans. Fledderus wordt per 1 april technisch directeur en treedt hiermee toe tot de nieuwe directie van de club. Met ingang van het komende seizoen 2019/2020 zal de leiding van FC Groningen bestaan uit algemeen directeur Wouter Gudde, die wij vorige maand al konden presenteren, huidig commercieel directeur Robbert Klaver en dus ook Fledderus.”
 
“De selectiecommissie – bestaande uit voorzitter Erik Mulder, RvC-lid Erik Kuik en management consultant Berend Rubingh, en met ondergetekende als adviseur – is erin geslaagd om slagvaardig voor een nieuwe clubleiding te zorgen. Dit geeft rust en duidelijkheid in de organisatie, waardoor we ons de komende maanden volledig kunnen gaan richten op de sportieve prestaties in het restant van dit seizoen. Rust en duidelijkheid zijn kernwoorden binnen elke organisatie en dus is het voor alles en iedereen rondom FC Groningen een prettige gedachte dat het vizier niet op randzaken hoeft te komen liggen, maar op het voetbal. Zoals het hoort.”
 
Jeugdinternationals
“Dezer dagen nemen drie jeugdinternationals van FC Groningen deel aan een trainingsstage met Oranje onder-19. Ludovit Reis, Tapmahoe Sopacua en Daniël van Kaam verblijven tot en met vandaag (dinsdag – red.) op de KNVB-Campus in Zeist. Bondscoach Maarten Stekelenburg heeft twee dagen lang 23 spelers tot zijn beschikking, die zich middels deze trainingsstage voorbereiden op de EK-kwalificatie eind maart in eigen land. Onder-19 neemt het dan in de zogenaamde Eliteronde op tegen Wales, Slovenië en Spanje. De interlands worden volgende maand gespeeld op de sportparken van Achilles 1894 in Assen en bij HHC Hardenberg.”
 
Medeleven
“Tot slot van deze nieuwsbrief gaan onze gedachten en ons medeleven uit naar Kjell Scherpen, zijn familie en naasten. Zoals wellicht bekend verloor de keeper van FC Emmen vorige week zijn broer Jorg, die slechts 20 jaar mocht worden. Vandaag (dinsdag – red.) was de uitvaart. Wij wensen iedereen bij FC Emmen heel veel sterkte en natuurlijk in het bijzonder Kjell en zijn familie en vrienden!”
 
“Tot volgende week.”

Laatste nieuws