‘Duel met v.v. Omlandia in Ten Boer afsluiting seizoen’

8 mei 2018

In de 679ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de afsluiting van het Eredivisie-seizoen 2017/2018, benoemt hij een aantal ontwikkelingen binnen de opleiding en kijkt hij vooruit naar de laatste activiteiten van de eerste selectie tot aan de zomerstop.

“We hebben het voetbalseizoen 2017/2018 afgelopen zondag in Eindhoven op een goede wijze afgesloten. Er was een uitstekende sfeer in het goed gevulde uitvak in het Philips Stadion en de bijna tweehonderd meegereisde supporters zagen in de persoon van Tim Freriks ook nog een jonge debutant aan het werk.”
 
Doelstelling
“Het 0-0 gelijkspel tegen landskampioen PSV betekende dat we uiteindelijk op de 12de plaats in de Eredivisie zijn geëindigd. Dat is onder de gestelde sportieve doelstelling en daarover kunnen we dan ook niet tevreden zijn.”
 
“Niettemin geven het vertoonde spel en de resultaten van de laatste wedstrijden ons toch een goed gevoel richting het nieuwe seizoen. Zeker ook in de laatste thuiswedstrijden heeft het team laten zien welke kant we met elkaar op willen. Er staat een jonge, gretige ploeg met de juiste beleving. Het geeft ons positieve energie om er in de zomermaanden voor te zorgen dat we er bij het begin van het seizoen 2018/2019 weer staan.”
 
Afsluiting
“Tot het zover is, heeft de huidige selectie nog een aantal activiteiten voordat spelers en staf op vakantie gaan. We sluiten het seizoen volgende week dinsdag, 15 mei, af in Ten Boer. Om 19.00 uur spelen we aan de Sportlaan een wedstrijd tegen v.v. Omlandia. Kaarten zijn op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de kassa voor 7,50 euro per stuk en voor kinderen tot en met 18 jaar voor 4 euro. Er is voorverkoop in de kantine van v.v. Omlandia en bij de COOP supermarkt in Ten Boer.”
 
Opleiding
“Binnen de opleiding van FC Groningen wordt er door hoofd opleiding Peter Jeltema achter de schermen ook al hard gewerkt richting het nieuwe seizoen. Zo zijn we bezig met de invulling van de stafleden bij de diverse jeugdteams. Er zal sowieso één mutatie zijn richting het seizoen 2018/2019.”
 
“Menno van Dam heeft ons laten weten dat hij niet ingaat op ons aanbod om met ingang van het nieuwe seizoen fulltime jeugdtrainer te worden bij FC Groningen. De huidige trainer/coach van FC Groningen onder-13 kiest er voor zijn carrière voort te zetten in zijn woonplaats bij sc Heerenveen, met als hoofdtaak het onder-15 elftal. Wij bedanken Menno van Dam voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem veel succes bij sc Heerenveen.”
 
Alfons Arts
“Trainer/coach Alfons Arts daarentegen heeft zijn contract bij FC Groningen met twee jaar verlengd. Hij is en blijft hierdoor eindverantwoordelijk voor FC Groningen onder-23, het hoogste opleidingsteam binnen de club. Arts speelt met zijn ploeg morgenavond (woensdag – red.) een inhaalduel in de Derde Divisie tegen Harkemase Boys. De aftrap in Harkema is om 19.30 uur. Zaterdag speelt onder-23 de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. De aftrap op Sportpark Corpus den Hoorn is dan om 15.00 uur en de toegang als te doen gebruikelijk gratis.”
 
Supportersoverleg
“Vanavond (dinsdag – red.) is de laatste bijeenkomst van het supportersoverleg dit seizoen. Dit orgaan geeft gevraagd en ongevraagd advies over supportersaangelegenheden bij de club. Dit keer staat de aankleding binnen het Noordlease Stadion op de agenda. Er zijn inmiddels al diverse mooie ideeën aangedragen.”
 
Schoonmaakwerkzaamheden
“Net als in voorgaande jaren zal een groep van acht tot tien vrijwilligers de komende periode weer dagelijks grote schoonmaakwerkzaamheden verrichten in het Noordlease Stadion. Een enorme klus, waarvoor wij ze zeer erkentelijk zijn.”
 
Felicitaties
“We besluiten deze nieuwsbrief met de felicitaties aan het adres van Energy Valley Topclub Abiant Lycurgus. De volleyballers veroverden onder leiding van coach Arjan Taaij voor de derde keer op rij de nationale titel. Een geweldige prestatie!”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws