Duel in Zwolle gestaakt wegens onweer; restant maandag 20.00 uur

24 april 2019

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond na 56 minuten spelen vanwege onweer definitief gestaakt. Het onweer in Zwolle was dichtbij het stadion waardoor scheidsrechter Martin van den Kerkhof genoodzaakt was de wedstrijd stil te leggen. De weersverwachtingen waren dusdanig slecht dat het spel niet kon worden hervat. Het restant van de wedstrijd wordt maandag 29 april om 20.00 uur uitgespeeld. Tussenstand op het moment van staken was 1-2 in het voordeel van de FC. 

Paul Gladon had FC Groningen net voor het stilleggen van de wedstrijd naar een voorsprong geschoten. De spits liep uitstekend weg op een steekbal van Samir Memisevic en schoot hard diagonaal raak; 1-2
 
Groningen kwam goed uit de startblokken in Zwolle met twee mogelijkheden van Gladon terwijl aanvaller Namli aan de kant van Zwolle al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk was via een vrije trap. Na 20 minuten was het Kaj Sierhuis die goed wegliep bij zijn directe tegenstander, een prachtige pass van Doan ontving vanuit het middenveld, goed aannam en koeltjes afrondde; 0-1.
 
De bezoekers hadden na de treffer van Sierhuis het initiatief in de wedstrijd, maar moesten toch toestaan dat Namli aan de andere kant de lat kon raken. Scoren deden de beide ploegen niet meer voor de rust.
 
In de tweede helft, die uiteindelijk maar 11 minuten zou duren, gebeurde veel. Niet alleen buiten, maar ook in de kleedkamer van Zwolle had het waarschijnlijk flink gedonderd, want de thuisploeg begon furieus aan de tweede helft. Thy bracht Zwolle in de eerste minuut na de pauze met een rake kopbal op gelijke hoogte. Daarna volgden kansen voor diezelfde Thy en Van Crooy.
 
Groningen herpakte zich na de Zwolse storm waarna Memisevic aanvaller Gladon bediende en de spits de FC naar een 1-2 voorsprong schoot alvorens iedereen naar binnen moest en er niet meer verder zou worden gespeeld.
 
De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen wordt maandag 29 april om 20.00 uur uitgespeeld. De clubs hadden, met oog op de supporters, aangedrongen om de wedstrijd op zondagmiddag uit te spelen, maar de burgemeester van Zwolle gaf hiervoor geen toestemming. Alle FC-supporters die vanavond bij de wedstijd aanwezig waren, krijgen de gelegenheid om maandag de wedstrijd opnieuw te bezoeken en ontvangen hierover bericht. 

Laatste nieuws