Dubbelprogramma voor Beloften; onder-15 thuis tegen Cambuur

30 maart 2018

Dit paasweekeinde speelt FC Groningen onder-23 zowel op zaterdagmiddag als maandagmiddag uitwedstrijden tegen respectievelijk ODIN’59 en ACV. De onder-15 speelt zaterdag thuis tegen SC Cambuur, terwijl de onder-17 op bezoek gaan bij NEC/FC Oss.

Trainer Alfons Arts heeft een klassiek dubbelprogramma voor de boeg. “Vroeger was dat in het betaalde voetbal ook heel gebruikelijk, al had je dan vaak een uit- en thuiswedstrijd,” vertelt de Beloften-trainer. “Het is voor ons een aardige puzzel om twee basisteams samen te stellen, maar dat gaat zeker goed komen. Zaterdag zullen we niet heel veel inbreng van de eerste selectie hebben en maandag, na Groningen-Ajax, juist weer wel.”

Ander type
De wedstrijden van zaterdag en maandag kennen vermoedelijk een heel ander karakter. “ODIN’59 geeft een uitgebalanceerde ploeg die het maximale uit zichzelf haalt. Ze hebben veel creativiteit en duelkracht. Sinds de winterstop spelen ze een ander systeem en dat heeft ze voorlopig een achtste plek opgeleverd. Het is een ploeg die de stap naar het linkerrijtje heeft gemaakt en daar ook thuis hoort.”

Promovendus ACV bevindt zich aan de onderkant van de ranglijst. “Deze wedstrijd zal meer het karakter hebben van Capelle-thuis van afgelopen zaterdag. Het is een ploeg waarvoor elk punt van belang is. Ze strijden tegen degradatie. Wij zullen heel gefocust en geconcentreerd moeten spelen en zeker niet op achterstand komen. Het wordt een mooi en druk weekend voor ons!”

Programma opleiding zaterdag 31 maart

Thuis

FC Groningen o.15 - SC Cambuur o.15 (12.45 uur)

Uit
NEC/FC Oss o.17 - FC Groningen o.17 (12.00 uur)
ODIN '59 - FC Groningen o.23 (14.30 uur)
ACV – FC Groningen o.23 (maandag 2 april; 14.30 uur)

Laatste nieuws