string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Dubbelprogramma voor Beloften; onder-15 thuis tegen Cambuur.

Vrijdag 30 maart 2018 om 14:19

Dit paasweekeinde speelt FC Groningen onder-23 zowel op zaterdagmiddag als maandagmiddag uitwedstrijden tegen respectievelijk ODIN’59 en ACV. De onder-15 speelt zaterdag thuis tegen SC Cambuur, terwijl de onder-17 op bezoek gaan bij NEC/FC Oss.

Trainer Alfons Arts heeft een klassiek dubbelprogramma voor de boeg. “Vroeger was dat in het betaalde voetbal ook heel gebruikelijk, al had je dan vaak een uit- en thuiswedstrijd,” vertelt de Beloften-trainer. “Het is voor ons een aardige puzzel om twee basisteams samen te stellen, maar dat gaat zeker goed komen. Zaterdag zullen we niet heel veel inbreng van de eerste selectie hebben en maandag, na Groningen-Ajax, juist weer wel.”

Ander type
De wedstrijden van zaterdag en maandag kennen vermoedelijk een heel ander karakter. “ODIN’59 geeft een uitgebalanceerde ploeg die het maximale uit zichzelf haalt. Ze hebben veel creativiteit en duelkracht. Sinds de winterstop spelen ze een ander systeem en dat heeft ze voorlopig een achtste plek opgeleverd. Het is een ploeg die de stap naar het linkerrijtje heeft gemaakt en daar ook thuis hoort.”

Promovendus ACV bevindt zich aan de onderkant van de ranglijst. “Deze wedstrijd zal meer het karakter hebben van Capelle-thuis van afgelopen zaterdag. Het is een ploeg waarvoor elk punt van belang is. Ze strijden tegen degradatie. Wij zullen heel gefocust en geconcentreerd moeten spelen en zeker niet op achterstand komen. Het wordt een mooi en druk weekend voor ons!”

Programma opleiding zaterdag 31 maart

Thuis
FC Groningen o.15 – SC Cambuur o.15 (12.45 uur)

Uit
NEC/FC Oss o.17 – FC Groningen o.17 (12.00 uur)
ODIN '59 – FC Groningen o.23 (14.30 uur)
ACV – FC Groningen o.23 (maandag 2 april; 14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard