Dubbel tegen NAC Breda: B1 wint, A1 speelt gelijk.

Vrijdag 11 december 2009 om 19:25

De dubbele confrontatie met NAC Breda leverde de RVO FC Groningen vier punten op. B1 won terwijl A1 gelijk speelde. Zeges waren er tevens voor C1 en D2. D1 verloor als enige jeugdteam binnen de RVO.

RVO FC GRONINGEN A1 3-3 NAC BREDA A1
——————————————————————————–
In de middenmoot van de Nike Eredivisie speelde de ploeg van trainer Paul Raveneau gelijk tegen NAC Breda. Al vroeg in de wedstrijd namen de Brabanders de leiding. Vanaf de 20ste minuut brak een doelpuntrijke fase aan waarin Arjan Akkerman de gelijkmaker scoorde voor de thuisploeg. In de 25ste minuut namen de A-junioren van RVO FC Groningen voor het eerst een voorsprong nadat een vrije trap door een speler van de gasten in eigen doel werd getikt. Twee minuten voor rust liet doelman Steffen Bakker een bal los waardoor er met 2-2 gerust leek te worden. Luis Pedro da Silva Fereira dacht daar echter anders over. In blessuretijd rondde hij een individuele actie knap af: 3-2. In de tweede helft liet de thuisploeg veel minder zien. Zo mocht het in de 55ste minuut van geluk spreken dat doelman Steffen Bakker de bal na een hard schot nog op de lat tikte. Voorin werd de FC ook nauwelijks meer gevaarlijk en de verdiende gelijkmaker bleef dan ook niet uit. Deze viel in de 72ste minuut uit een vrije trap die hard raak werd geschoten. In de slotfase claimde RVO FC Groningen A1 nog een strafschop terwijl doelman Steffen Bakker nog eenmaal redding moest brengen.
RVO FC GRONINGEN B1 3-0 NAC BREDA B1
De ploeg van trainer Peter Moltmaker pakte voor het eerst sinds 19 september weer de volle buit. Hekkensluiter NAC Breda werd eenvoudig met 3-0 verslagen. De thuisploeg kende een uitstekende start en leidde na een kwartier spelen al met 2-0 dankzij doelpunten van Paulo Francisco (10.) en Alexander Vogel (15.). Voor de Duitser was het zijn eerste competitiedoelpunt voor RVO FC Groningen B1. Na rust kwamen de Brabantse gasten wel wat opzetten maar was het toch de FC dat nog een keer scoorde. Acht minuten voor tijd maakte Pandu Scholte Albers de derde treffer. Met een plek in de middenmoot sluit RVO FC Groningen B1 de eerste seizoenshelft af.
ELINKWIJK C1 1-2 RVO FC GRONINGEN C1
De ploeg van trainer Grafton Holband behaalde in Utrecht een knappe zege op Elinkwijk. In een fysieke wedstrijd werd voor de rust, waarin beide teams nagenoeg geen kansen kregen, niet gescoord. Dat gebeurde in de tweede 35 minuten wel. Met zijn zesde treffer van het seizoen zette Yoni Even-Zur de FC op 0-1. Lang konden de gasten echter niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later maakte de thuisploeg, die eerder dit seizoen zowel bij RVO FC Groningen C1 als Heerenveen/Emmen C1 won, alweer gelijk. Toch konden de drie punten nog mee worden genomen naar Groningen. Tien minuten voor tijd rondde Davidson Spriensma op aangeven van Firosan Ademi prima af en die voorsprong gaven de mannen van trainer Holband niet meer uit handen. Door deze overwinning blijft RVO FC Groningen C1 in de Eerste Divisie A meestrijden om de titel.
RVO FC GRONINGEN D1 2-4 NEC/FC OSS D1
De tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen leden voor het eerst sinds 26 september weer een nederlaag. NEC/FC Oss was de betere ploeg en won dankzij een met name sterke tweede helft verdiend de wedstrijd. Al na twee minuten kwam de ploeg van trainer Hugo op voorsprong, De goalie van de gasten verwerkte de bal niet goed waarna Juhnino Bacuna met een bekeken schot van buiten de zestien meter raak schoot. Drie minuten later was het alweer gelijk na een mooie treffer in de kruising. De thuisploeg herpakte zich al weer snel en nam na 18 minuten opnieuw de leiding. Een vrije trap ging er ineens, en met medewerking van de doelman, in. Voor Juhnino Bacuna was het zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Na de rust domineerde NEC/FC Oss en was het in de aanval keer op keer gevaarlijk. Dit leverde binnen drie minuten na de hervatting de 2-2 op. Met een knal van afstand kwam NEC/FC Oss in de 47ste minuut voor het eerst op voorsprong. Daarna had doelman Erwin Heidekamp, in de ploeg gekomen voor de wegens een blessure uitgevallen Marc Gjaltema, nog een mooie redding in petto. In de slotminuut werd het duel beslist met een vierde treffer van de gasten. Op de ranglijst is RVO FC Groningen D1 nu gepasseerd door NEC/FC Oss D1. Het verschil bedraagt een punt.
RVO FC GRONINGEN D2 4-0 FRISIA D1
Met een dertiende overwinning op rij is de ploeg van trainer Peter Hoekstra de winterstop ingegaan. Aanvankelijk kende het jongste jeugdteam binnen de RVO problemen met de tegenstander. De Friezen waren dan wel nauwelijks gevaarlijk, ook de eerstejaars D-pupillen van RVO FC Groningen hadden moeite met het creeeren van kansen. In de 22ste minuut viel de bevrijdende openingstreffer toen Delano Goeree van dichtbij raak kon schieten. In de tweede helft viel al snel de beslissing. In de 36ste minuut legde de ingevallen Jannik Schoon knap af op Dennis Molema die met het buitenkansje wel raad wist: 2-0. De wedstrijd was daarna in feite gespeeld hoewel doelman Sebastiaan Meijwaard in het vervolg toch een aantal malen redding moest brengen. In de slotfase bouwde de thuisploeg de score verder uit. In de laatste minuut schoten zowel Jannik Schoon als Lorenzo Valente nog raak waardoor de ploeg uit Leeuwarden met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. RVO FC Groningen D2 begint de tweede seizoenshelft in januari als koploper van de Tweede Divisie F.
Diverse doelpunten en spelmomenten uit de wedstrijden van A1, D1 en D2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)