Nijland: ‘Dubbel programma met uitdagingen’

19 september 2017 / vandaag

In de 648ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het uitduel met NAC Breda, maar kijkt hij vooral vooruit naar het dubbele programma van deze week. Met op donderdag de bekerwedstrijd tegen USV Hercules in Utrecht en zondagmiddag om 14.30 uur het competitieduel met FC Twente in het Noordlease Stadion.

“Over de wedstrijd van zaterdagavond tegen NAC in Breda is de afgelopen dagen al genoeg gezegd en geschreven. Het heeft dan ook geen zin om lang en uitgebreid stil te staan en terug te kijken op de dingen die niet goed zijn gegaan. Dat het beter moet weten we. En daaraan wordt ook dagelijks hard gewerkt.”
 
Teneur
“We staan inderdaad voor uitdagingen, waarbij het ook van groot belang is om de negatieve teneur met elkaar om te draaien. We kunnen naar elkaar gaan zitten kijken en wijzen, maar dat gaat ons niet helpen. We doen het bij de club samen. Dus laten we ook samen – met alles en iedereen – de schouders eronder zetten om de boel weer op de rit te krijgen. Met een groep supporters zullen wij donderdag als personeel gezamenlijk naar het bekerduel met USV Hercules gaan. Dit om spelers en staf maximaal te ondersteunen.”
 
“Iedereen functioneert beter in een omgeving van vertrouwen en dat is wat we met elkaar willen uitstralen. Het kan goed gaan met je club of minder goed en daarom waarderen wij de steun van alle supporters, die zaterdagavond in Breda waren, donderdag naar Utrecht gaan en komende zondag naar het Noordlease Stadion komen om de ploeg aan te moedigen. Alleen die onvoorwaardelijke steun kan ons helpen en leiden tot een positieve sfeer zondagmiddag in ons eigen stadion als FC Twente op bezoek komt.”
 
Winnen
“Maar eerst donderdagavond dus het bekerduel met USV Hercules. Deze bekerwedstrijd moeten we winnen. Niets meer en niets minder. Het duel in Utrecht begint donderdagavond om 18.30 uur. Supporters kunnen tot en met morgen (woensdag – red.) voor 5 euro per kaart gebruik maken van een autocombi-regeling. De tribune achter het doel waar ook het gastenvak is gesitueerd, is exclusief voor FC Groningen-supporters bestemd. Het gastenvak in Galgenwaard zal donderdagavond niet worden gebruikt. Onze supporters hebben dus een vrij zicht op het veld.”
 
“Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om naar Utrecht af te reizen, dan is de bekerwedstrijd tegen Hercules donderdagavond ook live te volgen via FOX Sports. Later op de avond is tevens de loting voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi.”
 
Opleiding
“Afgelopen week is binnen de opleiding gestart met de lessen ‘motorisch bewegen’ voor FC Groningen onder-14 en onder-15. In samenwerking met het Alfa-college krijgen de spelers uit deze teams naast de reguliere voetbaltrainingen ook training in andere sporten zoals judo, turnen, korfbal, basketbal, handbal, volleybal en bewegen op muziek. Op deze manier worden de spelers in bredere zin opgeleid als topsportatleet, een belangrijke ontwikkeling in het huidige voetbal. Op FC Groningen onder-23 na komen alle opleidingsteams komend weekend op Sportpark Corpus den Hoorn in actie. Een mooie gelegenheid om onze jeugd aan het werk te zien.”
 
Werkgroep
“Tijdens de Gecombineerde Vergadering van Vennoten, gisteren (maandag – red.) in Zeist, is er een werkgroep geformeerd, die zich gaat bezighouden met het spelen van Eredivisievoetbal op een en dezelfde ondergrond: op natuurgras of een hybrideveld. In deze werkgroep zitten Hai Berden van VVV-Venlo en Rob Toussaint van Heracles Almelo namens de clubs die momenteel op kunstgras voetballen. Collega Joost de Wit van Vitesse en ondergetekende vertegenwoordigen de clubs, die op een natuurgrasmat spelen.”
 
“Ook ECV-directeur Jacco Swart maakt onderdeel uit van de werkgroep, die met voorstellen moet komen voor het voetballen op een gelijke ondergrond. Hiermee wordt invulling gegeven aan de doelstelling in het strategisch plan 2016/’17 – 2019/’20 betreffende kunstgras. Daarin staat dat vanaf 2020 de gehele Eredivisie op natuurgras of een hybrideveld hoort te spelen. De werkgroep brengt de consequenties hiervan in beeld en de te nemen vervolgstappen.”
 
Afscheid Harm Post
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat een afvaardiging van FC Groningen vrijdagavond aanwezig zal zijn in de Eemshaven bij het officiële afscheid van Harm Post, die na zeventien jaar Groningen Seaports gaat verlaten als havendirecteur en de overstap maakt naar Groningen Airport Eelde.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws