‘Drukke laatste transferweek’

28 augustus 2018

In de 686ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen onder meer terug op de eerste competitiezege van dit seizoen, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, gaat hij in op de laatste week van het zomerse transferwindow en kondigt hij de komst aan van twee nieuwe collega’s.

“De vreugde over de eerste competitiezege van dit seizoen was afgelopen zaterdag in Doetinchem groot. Na een heel behoorlijke eerste helft en een mindere tweede konden we de 1-0 voorsprong van vlak voor rust meenemen naar het eindsignaal. De overwinning was terecht, al had De Graafschap in de slotfase nog langszij kunnen komen. Wij vonden het met elkaar even minder belangrijk of het al dan niet een verdiende zege was, het ging zaterdagavond om de punten en die hebben we binnengesleept.”
 
Mooie ontlading
“De ploeg werd op De Vijverberg tot het laatste moment uitbundig ondersteund door een vol uitvak. De samenwerking tussen de 533 meegereisde supporters en de ploeg was van begin tot einde prachtig om te zien. De feestvreugde bij het – naar later bleek winnende – doelpunt van basisdebutant Michael Breij was enorm. Ook na afloop vormde de wisselwerking tussen supporters en ploeg een mooie ontlading.”
 
“We maken ons echter ook zorgen. Iedereen weet namelijk dat het gebruik van vuurwerk niet alleen verboden is, maar ook grote veiligheidsrisico’s met zich mee brengt. Als supporter breng je bij vuurwerkgebruik niet alleen jezelf, maar ook je mede-supporters in gevaar. Wij als FC Groningen hebben de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze supporters, maar die kunnen wij niet garanderen bij het gebruik van vuurwerk.”
 
“Dit staat nog los van de zekere consequenties die vanuit Zeist zullen volgen. Als we op deze manier doorgaan, werken we toe naar een straf waarbij we bij een uitwedstrijd geen eigen supporters mogen meenemen. Afgelopen zaterdag is opnieuw bewezen wat een massale steun vanuit het uitvak kan doen voor de ploeg.”
 
Thuiswedstrijd
“Komende zondagmiddag spelen we onze tweede thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen. In verband met de intrede van de VAR (de Video Assistant Referee – red.) is het aanvangstijdstip van deze eerste wedstrijd op de zondag – in vergelijking met de afgelopen seizoenen – met een kwartier vervroegd. De aftrap tegen PEC Zwolle is om 12.15 uur.”
 
“Rond deze thuiswedstrijd zullen voor het eerst ook alle uitingen van onze nieuwe stadionnaam te zien zijn, waarbij het Noordlease Stadion wordt omgedoopt in het Hitachi Capital Mobility Stadion.”
 
Transferwindow
“Vrijdag om middernacht sluit het zomerse transferwindow. Het belooft nog een drukke laatste transferweek te worden. Er zijn de nodige ontwikkelingen, maar op dit moment kunnen we nog geen volledige duidelijkheid verschaffen over mogelijke mutaties. Wat we wel kunnen bevestigen is dat Tom van Weert van ons toestemming heeft gekregen om een transfer naar het buitenland af te ronden. Als die er komt, biedt dat ons de financiële ruimte om ons in aanvallend opzicht nog te kunnen versterken. De komende dagen zal duidelijk worden welke kant het op gaat.”
 
Nabellen seizoenkaarthouders
“Vorige week hebben spelers en staf van de eerste selectie gebeld met seizoenkaarthouders, die hun seizoenkaart voor het seizoen 2018/2019 niet of nog niet hebben verlengd. Dat gaan we morgenavond (woensdag – red.) met andere collega’s opnieuw doen. Dit doen wij onder meer om inzicht te krijgen in de redenen waarom een seizoenkaart niet wordt verlengd, zodat wij hiermee richting de toekomst eventueel ons voordeel kunnen doen.”
 
“Seizoenkaarthouders – al dan niet verlengd – die ons niet aan de lijn krijgen, maar wel de wens hebben telefonisch met ondergetekende of één van mijn collega’s te spreken, kunnen een mail sturen naar supporterszaken@fcgroningen.nl met daarin vermeld hun naam en telefoonnummer.”
 
Nieuwe medewerkers
“Na het weekend beginnen er ook twee nieuwe medewerkers bij de club. Zoals wellicht bekend, waren er vacatures voor de functie van een data-analist profscouting en hoofd jeugdscouting. Voor die eerste functie hebben wij Sil Piek aangetrokken. Hij is 24 jaar en geboren en getogen Stadjer. Naast dat Sil statistisch goed is onderlegd en vaardig is in het werken met grote datasets, is hij ook hartstochtelijk supporter van FC Groningen.”
 
“Arno de Jong wordt onze nieuwe hoofd jeugdscouting. Hij is 26 jaar en woonachtig in Assen. Naast belastingadviseur was Arno de afgelopen drie seizoenen als scout verbonden aan de Opleiding. Hij is vorig jaar gestopt als actief voetballer om zich meer te kunnen richten op het scouten bij FC Groningen. Nu stopt Arno ook als belastingadviseur om zich volledig te richten op zijn nieuwe functie als hoofd jeugdscouting.”
 
Vrije toegang
“Tot slot kijken we alvast even vooruit naar eind september. Dan staan er in één week tijd namelijk drie thuiswedstrijden op het programma. Op zondag 23 en 30 september spelen we in competitieverband voor eigen publiek tegen respectievelijk AZ en FC Utrecht. Afgelopen weekeinde werd er geloot voor de eerste ronde van de strijd om de TOTO KNVB Beker. Die loting leverde ons een prachtig affiche op: een thuisduel met FC Twente. Vandaag (dinsdag – red.) heeft de KNVB deze bekerwedstrijd vastgesteld op donderdagavond 27 september om 18.30 uur.”
 
“Dat wordt dus een prachtige week met drie aansprekende thuiswedstrijden op rij! Vanochtend (dinsdag – red.) hebben wij als directie en management besloten om anders dan anders onze seizoenkaarthouders voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente vrije toegang te geven.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws