string(9) "claudebot"

Drukke activiteitenagenda bij FC Groningen.

Dinsdag 17 februari 2009 om 15:44

In de 219de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen Heracles Almelo, kijkt hij vooruit naar het topduel met PSV, meldt hij de opbrengst van de collecte van Amnesty International en benoemt hij de vele activiteiten die deze week worden gehouden.

“De 2-0 overwinning afgelopen zondag op Heracles Almelo was natuurlijk een prima resultaat. We gaan nu een spannende fase van de competitie in waarbij we de komende weken topwedstrijden spelen. Te beginnen zaterdagavond thuis tegen regerend landskampioen PSV, daarna op bezoek bij koploper AZ en de week daarop de noordelijke derby in en tegen Heerenveen. Stuk voor stuk mooie affiches. Het duel van zaterdagavond, aftrap 20.45 uur in Euroborg, heeft als inzet de vierde plaats op de ranglijst. Er zijn voor deze wedstrijd nog kaarten verkrijgbaar voor de vakken OO en PP.”

Amnesty International
“Afgelopen zondag heeft Amnesty International een collecte gehouden onder de bezoekers van de wedstrijd FC Groningen – Heracles Almelo. De opbrengst hiervan was ruim achthonderd euro.”

“Vorige week hebben we veel publiciteit gehaald, met name in Voetbal International en het Dagblad van het Noorden, over de uitkomsten van het jaarlijkse CPM-onderzoek. CPM staat voor Club Position Matrix en geeft, eenvoudig gezegd, een indicatie over het draagvlak, de uitstraling en de populariteit van een club. Uit het onderzoek, dat het beleid van de clubs toetst, blijkt dat FC Groningen het op één na beste imago in Nederland heeft. Op die ranglijst hebben we alleen onze collega’s uit Heerenveen boven ons staan. De cijfers zijn een mooi compliment voor waar we met elkaar mee bezig zijn bij de club, vooral voor de supporters. Immers zij bepalen voor een groot deel het beeld van de club en de uitstraling van FC Groningen in Nederland. We streven er natuurlijk naar dit resultaat minimaal vast te houden en waar mogelijk nog te verbeteren.”

FC Groningen Junior Club
“Deze week staan tal van activiteiten op het programma. De FC Groningen Junior Club is tijdens de voorjaarsvakantie heel de week buitenshuis. Gisteren en vandaag (maandag en dinsdag – red.) wordt er een zaalvoetbaltoernooi gehouden in sporthal Vinkhuizen. Aan dit evenement, dat wordt aangeboden in samenwerking met de voetbalschool Skills4All, doen vier keer zestig kinderen mee. Morgen (woensdag – red.) wordt met zestig kinderen en familie een bezoek gebracht aan het stripmuseum aan de Westerhaven. Vrijdag gaat de Junior Club met 170 kinderen en familie voor een middagje pret naar Speelstad Oranje.”

“Morgen, aan het eind van de middag, is er ook weer een clinic. Dit keer bezoeken Paul Matthijs, Ondrej Svjedik, Evgeniy Levchenko en Jeroen Veldmate vv Stedum. Tegelijkertijd zullen Nicklas Pedersen en Shkodran Metaj aanwezig zijn bij het Albert Heijn-filiaal aan de Siersteenlaan in Groningen. Daar zullen zij een prijswinnaar van een voetbalquiz op www.ah.nl blij maken met een pakket vol spullen om een complete slaapkamer van FC Groningen in te richten en handtekeningen uitdelen aan andere bezoekers.”

Brand
“En tenslotte gaan Martijn Meerdink en Danny Holla morgenmiddag op bezoek bij een familie in Uithuizen, die medio januari te maken heeft gehad met een brand. De kinderen Stan (5 jaar) en Rick (4 jaar) krijgen van FC Groningen een aantal spulletjes om hun slaapkamer weer aan te kleden en op te vrolijken. De brand heeft de jongens behoorlijk aangegrepen en met dit gebaar willen wij ze een hart onder de riem steken.”

“Donderdag is Erwin van de Looi, trainer van Jong FC Groningen, gastheer voor het werkgroepje trainers met wie hij momenteel de cursus Coach Betaald Voetbal volgt. Samen met Alfons Arts (Cambuur), Dick Lukkien (BV Veendam) en Art Langeler (FC Zwolle), krijgt Van de Looi ’s ochtends een presentatie van Peter Jeltema, over de jeugdopleiding van FC Groningen en de aanstaande samenwerking met BV Veendam. ’s Middags zal ondergetekende een lezing geven over het beleid bij FC Groningen en de ontwikkelingen binnen de club. Daarna zal het gezelschap de middagtraining van het eerste elftal gaan volgen en na afloop geeft trainer Ron Jans een toelichting op de sessie en legt hij zijn tactische plan van aanpak uit met het oog op het duel met PSV.”

Prijsuitreiking
“Donderdagmiddag zal ondergetekende samen met directeur Arend Hartlief van Scholma Druk een prijsuitreiking verrichten bij de drukkerij in Bedum. Tijdens de Bedrijvencontactdagen, begin november vorig jaar, konden bezoekers voorspellen welke positie FC Groningen zou innemen op de ranglijst van de Eredivisie bij het ingaan van de winterstop. Drie prijswinnaars zijn uitgenodigd hun prijs in ontvangst te nemen.”

“Vrijdagavond om 20.00 uur mag ik te gast zijn bij vv Pelikanen in Appingedam om een lezing verzorgen voor leden van de ‘50 euro club’.”

Eredivisie Live
“Tot slot kunnen wij melden dat onze inspanningen om de voetbalzender Eredivisie Live onder de aandacht van mensen te brengen, haar vruchten heeft afgeworpen. Uit cijfers die wij mochten ontvangen, blijkt dat van alle mensen die een abonnement hebben afgesloten en daarbij FC Groningen als favoriete club hebben genoemd, bijna de helft zich heeft aangemeld naar aanleiding van een actie van FC Groningen. Daarmee zijn wij de koploper in de Eredivisie en hierover zijn wij zeer verheugd. Zoals bekend is het welslagen van Eredivisie Live van groot belang voor de clubs en FC Groningen profiteert van iedere aanmelding, waarbij wij worden genoemd als favoriete club.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’