string(9) "claudebot"

Druk met aanvallende aanvulling selectie.

Dinsdag 21 juli 2009 om 14:37

In de 239ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de transfer van Marcus Berg naar HSV, neemt hij de stand van zaken door van de eerste selectie en vestigt hij opnieuw de aandacht op de Open Dag, aanstaande zondag in en om Euroborg.

“Het nieuws van de afgelopen dagen was natuurlijk de transfer van Marcus Berg naar de Duitse topclub HSV. Met zijn overgang naar de Bundesliga hebben alle betrokken partijen een uitstekende deal gemaakt. Wij hebben voor Berg een recordbedrag ontvangen in de clubgeschiedenis van FC Groningen. Berg heeft het in de twee seizoenen dat hij voor FC Groningen speelde dan ook uitstekend gedaan. Wij zullen met hem op zoek gaan naar een moment waarop we in Euroborg afscheid van Berg kunnen nemen, samen met het publiek.”
Goed en degelijk beleid
“Natuurlijk realiseren we ons ook dat de selectie nu in aanvallend opzicht aanvulling verdient. We zijn daar al druk mee bezig. Onze technische staf, in de personen van technisch manager Henk Veldmate, trainer Ron Jans en de scouts Grads Fühler en Jurrie Koolhof, heeft de afgelopen jaren bewezen een goed en degelijk beleid neer te kunnen zetten. Wij hebben alle vertrouwen in hun vakmanschap en FC Groningen zal er voor zorg dragen dat er een selectie komt te staan die kan voldoen aan de voor dit seizoen te formuleren doelstellingen. Bij alle afwegingen die we de komende periode moeten gaan maken, staat het woord ‘kwaliteit’ voorop. Een nieuwe speler moet een directe versterking betekenen.”
Griekenland
“De eerste selectie is vanochtend (dinsdag – red.) vertrokken naar Griekenland. Morgenavond, 20.45 uur Nederlandse tijd, speelt de ploeg van trainer Ron Jans in Athene de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Olympiacos. Via deze website is een voorbeschouwing en een wedstrijdverslag te lezen. Op zondag 2 augustus start de competitie voor FC Groningen met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Dit duel in Euroborg is al volledig uitverkocht.”
Verkoop van kaarten
“We merken, nu de seizoensstart dichterbij komt, dat er weer kaarten worden aangeboden via het internet. Soms worden hierbij de prijzen opgedreven. Wij willen benadrukken dat het door de KNVB verboden is kaarten door te verkopen en dat zelfs het aanbieden ervan, buiten de officiële kanalen, verboden is. Wij krijgen e-mails van supporters, die graag over kaarten zouden willen beschikken, maar zien dat er illegale handel plaatsvindt. We hechten eraan te melden dat wij, indien wij zwarthandel aantreffen, hier tegen optreden.”
FC Groningen A1
“Gisteren (maandag – red.) is FC Groningen A1 begonnen aan het nieuwe seizoen. Zaterdagmiddag om 12.00 uur speelt de ploeg van trainer Paul Raveneau een eerste oefenwedstrijd in Spanbroek tegen AZ A1. Zondag is het hoogste jeugdelftal in Euroborg de tegenstander van Oud FC Groningen tijdens de Open Dag. Bij de ex-spelers van de FC, die onder leiding zullen staan van clubcoryfee Piet Fransen, hebben Martin Drent en Peter Houtman helaas om privé-redenen moeten afzeggen. Het duo wordt vervangen door ex-international Pieter Huistra en Claus Boekweg, die met 346 officiële wedstrijden derde staat op de lijst van meest gespeelde duels aller tijden.”
Niet met de auto
“Het verdient zondag aanbeveling om, indien mogelijk, een bezoek aan de Open Dag met de auto te vermijden. Zoals bekend is de Boumaboulevard gedeeltelijk afgesloten en wordt P2 ingezet als evenementen-terrein. De parkeergarage onder Euroborg is wel bereikbaar en geopend, maar dit is betaald parkeren. Een ander aandachtspunt is een afsluiting op de A7. Komend weekend is de Julianabrug zowel in de richting Groningen als Drachten voor alle verkeer gestremd.”
FC Groningen Junior Club
“In de maand juni hebben alle Junior Club leden het clubblad Coooool! ontvangen. In dit clubblad zitten bonnen waarmee je naar allerlei leuke attracties kunt bezoeken voor een speciaal tarief. Deze week is het de actieweek van de Wondere Wereld in Ter Apel en Junior Clubleden krijgen met de actiebon één euro korting per persoon.”
“Maar natuurlijk is er tijdens de Open Dag ook voor de jongste fans van FC Groningen een hoop te beleven. Zo is er een Kidsplein, waar je je kunt laten schminken en op de foto kunt met Groby en is er een draaimolen. Voor de wat oudere jeugd is er genoeg te doen zoals een voetbalclinic van Voetbalschool Noord, het Wii-plein en de Vulcano Klimtoren. Het volledige programma met de tijden van de Open Dag is te vinden onder het menu ‘agenda’ op deze website. Hoewel het de vakantieperiode betreft, rekenen wij op een grote publieke belangstelling.”
FC Groningen TV
“In de week na de competitiestart tegen Ajax zal de eerste aflevering van FC Groningen TV worden uitgezonden. Eén van de terugkomende onderdelen in dit programma zal een rubriek met supporters zijn. Wij roepen fans op om per e-mail een prangende vraag te sturen, bestemd voor spelers, staf of iemand uit de organisatie van FC Groningen. De persoon met de meest originele of boeiende vraag wordt uitgenodigd om die vraag voor de camera te komen stellen. De e-mail met de vraag kan gestuurd worden naar fcgroningentv@fcgroningen.nl. Uiteraard moeten naast de vraag ook de naam en contactgegevens worden vermeld.”
“Met de mededeling dat de traditionele jaarlijkse persdag wordt verschoven van maandag 27 juli naar donderdag 30 juli besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’