string(9) "claudebot"

‘Druk doende met versterkingen’.

Dinsdag 04 juli 2017 om 15:00

In de 637ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland onder meer vooruit naar de aftrap van het voetbalseizoen 2017/2018, gaat hij in op de actuele stand van zaken op de transfermarkt en kijkt hij vooruit naar het voorbereidingsprogramma van de eerste selectie.

“Het nieuwe voetbalseizoen is afgelopen zaterdag van start gegaan met een eerste training van de eerste selectie in Haren. Het was de eerste officiële kennismaking met onze nieuwe hoofdsponsor Payt en kledingsponsor PUMA, waarvan de trainingskledinglijn beschikbaar en te bestellen is via de webshop van de FanCorner.”
 
Kleine groep
“Symbolisch of niet; exact om 15.00 uur bij de aftrap van het seizoen brak de zon volop door in Haren. Met een kleine groep – de internationals ontbraken nog vanwege vakantie en Bryan Linssen was op weg naar Arnhem voor besprekingen met Vitesse – werkte onze hoofdtrainer Ernest Faber een ontspannen training af voor een paar honderd belangstellenden. De sfeer op Sportpark de Koepel – waar alles weer prima was verzorgd – was goed en gemoedelijk.”
 
“Uiteraard kregen wij in Haren veel vragen over het mogelijke vertrek van Bryan Linssen. Wij begrijpen heel goed dat een deel van de supporters niet kan begrijpen dat wij meewerken aan een overgang van Linssen naar een concurrent, in dit geval Vitesse. Daarom lijkt het ons goed om dit vanaf deze plaats nog eens zo goed mogelijk toe te lichten.”
 
Bryan Linssen
“Bryan Linssen had bij ons nog een overeenkomst voor één seizoen. Wij hebben met hem over contractverlenging gesproken, maar dat was voor hem geen optie. Mochten wij Linssen dus aan zijn nog één jaar doorlopende contract hebben gehouden, was hij na dit seizoen transfervrij de deur uitgelopen. Dat kunnen wij ons niet permitteren, zeker niet gezien het feit dat we hem twee jaar terug voor 850.000 euro van Heracles Almelo hebben overgenomen. Een zomerse transfer had dus onze voorkeur en Linssen begreep dat.”
 
“Toen Vitesse zich bij ons meldde met een nette eerste bieding, hebben wij natuurlijk wel even gedacht: ‘Moeten we dit doen? Vitesse is immers een concurrent.’ Maar naast genoemd argument van een dreigende transfervrije status, hebben we hier ook met de speler te maken. Het mag duidelijk zijn dat de stap van FC Groningen naar Vitesse voor Bryan Linssen een financiële positieverbetering is. Het is geen geheim dat clubs als Vitesse en FC Utrecht met de steun van private eigenaren meer financiële armslag hebben. Vanuit dat perspectief bezien, vechten we ons er tot nu toe nog steeds aardig tussen.”
 
Transfervergoeding
“Wij hebben voor Bryan Linssen uiteindelijk een prima transfervergoeding ontvangen, die wij op verzoek van Vitesse helaas niet kunnen melden. Met het vertrek van Linssen en eerder Alexander Sørloth willen wij nu zeker nog minimaal één aanvallende versterking binnenhalen, voor zover we daar nog niet mee bezig waren. We zijn sowieso druk doende om onze selectie daar waar mogelijk binnen de financiële kaders te versterken.”
 
“Traditiegetrouw is onze eerste wedstrijd in de oefencampagne tegen een regioteam van RWE Eemsmond. Dit jaar wordt dit duel gespeeld in Warffum en wel morgenavond (woensdag – red.) om 19.00 uur.”
 
FAN-obligatie
“Zoals mogelijk bekend geven wij op dit moment 1.000 FAN-obligaties FC Groningen uit van € 500,- per stuk. Wij willen de inleg gebruiken voor het verhogen van de uitstraling van het Noordlease Stadion, onder meer door het aanlichten van de buitenzijde van ons stadion.”
 
“Voor FAN-obligatiehouders betekent deelname een minimaal gegarandeerde rente van 2,5% op jaarbasis, die kan oplopen tot maximaal 8,5%, afhankelijk van de gemiddelde bezetting van het Noordlease Stadion bij de thuiswedstrijden van FC Groningen in de Eredivisie per seizoen. Club en supporters dragen samen bij aan een voller stadion en profiteren hiervan.”
 
“Bij de Open Dag op zondag 6 augustus zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn. In het supportersoverleg – een overleg tussen vertegenwoordigers van supportersgroeperingen en supporterscoördinator Matthias Mulder – wordt hard gewerkt om mooie uitingen met elkaar te realiseren in het stadion. Voor de financiering hiervan worden de eerste opbrengsten uit het FAN-obligatiefonds aangewend.”
 
Nieuwe seizoenkaarten
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij melden dat de nieuwe seizoenkaarten op woensdag 19 juli worden verstuurd en dus tijdig in de bus zullen liggen voor onze oefenwedstrijd tegen Granada, op zaterdag 22 juli. De toegang bij dit duel in het Noordlease Stadion is voor seizoenkaarthouders vrij. Iedere seizoenkaarthouder en vijfjaarkaarthouder krijgt een nieuw pasje.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus