‘Druk bezig met samenstelling selectie’

28 mei 2019

In de 723ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op enkele actuele zaken bij FC Groningen, waaronder de bekerfinale van FC Groningen onder-19 tegen Ajax morgenavond (woensdag 29 mei) om 18.00 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion en twee activiteiten van de FC Groningen Junior Club.

“Vanochtend (dinsdag – red.) hebben wij via onze communicatiekanalen de komst bekend gemaakt van Gabriel Gudmundsson. Het is de eerste binnenkomende transfer onder de verantwoordelijkheid van onze nieuwe technisch directeur Mark-Jan Fledderus. En wij durven het wel aan om nu al te stellen dat het ook niet de laatste zal zijn.”
 
“We zijn na het vertrek van Mimoun Mahi, Kevin Begois, Thomas Bruns, Ludovit Reis en Jeffrey Chabot druk bezig om de eerste selectie zo snel – maar vooral ook zo goed – mogelijk op orde te krijgen. De indruk die in de media is gewekt dat wij daarbij beschikken over een te besteden pot met goud, kunnen wij vanaf deze plaats tegenspreken. We zullen creatief en inventief moeten zijn, maar zo hebben we altijd al gewerkt.”
 
Boete
“De KNVB heeft ons naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door onze supporters bij de uitwedstrijd tegen AZ een geldboete opgelegd van 7.500 euro en een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek met proeftijd van 2 jaar.”
 
Bekerfinale
“Morgenavond (woensdag – red.) staat in het Hitachi Capital Mobility Stadion de bekerfinale tussen FC Groningen onder-19 en Ajax op het programma. De aftrap is om 18.00 uur. Er zijn al meer dan vierduizend kaarten verstrekt, dus we kunnen rekenen op een mooie entourage rondom deze wedstrijd. Meer informatie over deze bekerfinale, waaronder de kaartverkoop, is te vinden op deze website."
 
“Na afloop van de bekerfinale is er in de Skylounge Groningen Airport Eelde een slotactiviteit van onze Businessclub. Die staat in het teken van het aanstaande afscheid van ondergetekende. Ik kijk er naar uit om met onze sponsorrelaties terug te kijken op onze gezamenlijke periode bij FC Groningen.”
 
Samen voor talent
“FC Groningen bedankt de partnerverenigingen, die een bijdrage hebben geleverd aan het opleiden van onze jeugdspelers. Deze verenigingen konden rondom de bekerfinale van FC Groningen onder-19 gebruik maken van een speciale kaartenactie. Zodoende zijn er morgenavond (woensdag – red.) in het Hitachi Capital Mobility Stadion bijna tweeduizend leden aanwezig van de volgende convenantverenigingen: vv Zuidhorn, GRC Groningen, vv Winsum, DZOH, vv Helpman, vv FVV Foxhol, DVC Appingedam, sv Bedum, sc Stadskanaal, vv Hoogeveen, vv WVV, vv Gieterveen, HFC'15 Hoogkerk, GVAV-Rapiditas, Velocitas 1897, vv Aduard 2000, Achilles 1894, vv Annen, fc Zuidlaren, vv TLC, NEC Delfzijl, vv Heiligerlee, vv Wildervank, vv Asser Boys, ACV Assen, vv Veendam 1894, fc Assen, vv Hoogezand, vv Gorecht, vv ONR en vv Actief.”
 
Seizoenkaartverkoop
“Sinds een paar weken loopt de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2019/2020. Ondertussen hebben we al achtduizend seizoenkaarten aan de man en vrouw gebracht. Voor huidige kaarthouders was het tot vorige week donderdag mogelijk de eigen plek te reserveren voor het nieuwe seizoen. Een seizoenkaart aanvragen, verlengen of plaats wijzigen kan online via www.fcgroningen.nl/seizoenkaart.”
 
“Morgen om 9.00 uur (woensdag 29 mei – red.) gaan alle vrijgekomen stoelen online en via de FanCorner in de verkoop. Daarnaast bestaat morgen tijdens een zogenaamde ‘stoeltjesdag’ de mogelijkheid om tussen 9.00 uur en 16.00 uur in het stadion een vrije stoel uit te zoeken en te reserveren! Daarna wordt het Hitachi Capital Mobility Stadion in gereedheid gebracht voor de genoemde KNVB-bekerfinale van FC Groningen onder-19.”
 
FC Groningen Junior Club
“Aanstaande donderdag, op Hemelvaartsdag, beleven ongeveer 240 leden van de FC Groningen Junior Club een unieke ervaring. Zij krijgen namelijk een voetbalclinic op het veld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanstaande vrijdag staat de jaarlijkse meidenavond op het programma in het stadion met onder meer een bingo, R&B yoga, knutselen en make uppen. Beide activiteiten zitten vol en hiervoor kun je je dus niet meer aanmelden.”
 
Hemelvaartsdag
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat vanwege Hemelvaartsdag de kantoren en de FanCorner van FC Groningen komende donderdag gesloten zullen zijn. Tot die tijd en vanaf vrijdagochtend zijn we aanwezig en bereikbaar.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws