string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drost: ‘We waren flink aan het pushen’.

Woensdag 12 augustus 2015 om 22:05

Bryan Linssen en Jesper Drost debuteerden tegen FC Twente in een officiële wedstrijd in Euroborg. Linssen speelde al eerder in het stadion tijdens de oefenwedstrijd tegen Southampton terwijl Drost voor de eerste keer als Groninger in Euroborg speelde. Beiden keken terug op hun thuisdebuut en de puntendeling tegen FC Twente.

De ene debutant maakte na 66 minuten voetbal plaats voor de andere. Linssen werd vervangen door Drost en keek na afloop met een dubbel gevoel op de eerste competitiewedstrijd van FC Groningen van dit seizoen.
Visitekaartje
“We speelden heel dominant en kregen verschillende kansen, maar zij scoorden terwijl ze nog geen kans hadden gehad,” zegt Linssen. De nieuweling had graag zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek gewonnen. “Maar ik denk dat, wanneer we door het resultaat heen kijken, we wel een visitekaartje hebben afgegeven.”
De buitenspeler was tijdens de Johan Cruijff Schaal al dichtbij zijn eerste doelpunt voor FC Groningen en kreeg ook tegen de Tukkers mogelijkheden om te scoren. “Het moet nu wel een keer gaan gebeuren,” lacht de Limburger. “Ik heb in die twee wedstrijden vier kansen gehad en daar moet er één van in. Dat neem ik mezelf kwalijk. Maar goed, soms gaan ze er via de paal uit en dan later in het seizoen gaan ze er wel een keer in. Ik heb er alle hoop op en daarbij waren de ballen ook niet zo heel eenvoudig.”
Hectisch
Jesper Drost kwam net als tegen PSV als invaller in het veld. “Het was hectisch want we waren flink aan het pushen,” aldus de middenvelder. “We moesten zorgen dat we bleven voetballen want de lange bal is niet onze kwaliteit. Het is logisch dat later in de wedstrijd wel vaker de lange bal wordt gehanteerd omdat je die goal probeert te maken.”
Hoewel zijn ploeg laat op 1-1 kwam, was dit volgens Drost meer dan terecht. “We waren zowel de eerste als de tweede helft minimaal gelijkwaardig aan FC Twente. Het was net als vorige week een paar keer net niet. Dat moeten we eruit zien te krijgen. We zullen iets effectiever moeten zijn.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard