Drost: ‘Goede schoten, maar niet goed genoeg’

18 maart 2017 / vandaag

Jesper Drost begon het seizoen als basisspeler, maar onder andere door een blessure stond de middenvelder lange tijd aan de kant. Drost keerde tegen Willem II sinds 21 augustus terug in de basis op een voor hem ongebruikelijke positie aan de rechterkant van het veld.

Net als veel teamgenoten overheerste bij Drost ook de teleurstelling na het gelijkspel tegen de Tilburgers. “We hebben zoveel kansen gehad en waren zoveel beter,” zegt Drost in een interview bij het online TV-kanaal van de club: FCGroningen.tv. “We speelden gewoon goed en creëerden veel kansen.”
 
Opnieuw beginnen
“Wanneer je dan met 1-0 voor komt, moet je ook zorgen dat je het iets langer vast houdt. Van daaruit doorbouwen. Zij maken echter een wereldgoal; perfecte voorzet en geweldig ingekopt door de spits. Daarna moeten we weer opnieuw beginnen.”
 
Over zijn eigen prestatie was Drost redelijk tevreden. De middenvelder was diverse malen gevaarlijk met een venijnig schot. “Ik speelde op rechtsbuiten en vond het wel prima gaan. Ik had twee schietenkansen. Dat waren we goede schoten alleen  niet goed genoeg.”
 
Vertrouwen
Door de interlandperiode speelt de FC pas over twee weken de volgende competitiewedstrijd, uit bij AZ. Drost heeft vertrouwen in het laatste deel van de competitie. “We hebben vorig jaar bewezen een eindsprint te kunnen maken en vandaag hebben we ook echt goed gevoetbald. De kansen gaan er alleen niet in. Als dat wel zo is, winnen we de wedstrijd en dat moeten we meenemen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws