Droomstart in Euroborg.

Zaterdag 11 juni 2011 om 17:43

FC Groningen/Cambuur is de 35ste editie van het Eurovoetbaltoernooi uitstekend begonnen. In Euroborg werd Botafogo met 2-0 verslagen.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd

———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR 2-0 BOTAFOGO
De titelverdediger begon goed aan de wedstrijd en loste binnen een minuut het eerste waarschuwingsschot. In de zesde minuut kon doelman Stefan van der Lei een tegentreffer maar ternauwernood voorkomen. Een vrije trap werd in het strafschopgebied nog van richting veranderd waardoor de redding nog meer waarde kreeg. Na veertien minuten brak een uitmuntende periode uit voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker.
Na een snelle uitbraak ging Mark Diemers vanop links richting het doel van de Brazilianen en van dichtbij schoot hij onberispelijk binnen. Een schot van Tigran Gazarjan verdween daarna naast het doel maar even later kon de tweede treffer al genoteerd worden. Geklungel in de defensie van Botafogo werd met een strak schot afgestraft door opnieuw Diemers.
In de tweede helft kreeg Botafogo enkele goede mogelijkheden. Vrij voor Van der Lei werd de bal echter naast geschoten. In de 28ste minuut volgde een heuse scrimmage in het Groningse strafschopgebied. Tot viermaal toe werd een poging ondernomen de bal in het doel te krijgen. Eenmaal redde Van der Lei, de laatste poging verdween naast de paal. Ifeayi Gorissen kreeg daarnaast nog twee prima kopkansen maar het bleef bij een 2-0 zege voor FC Groningen/Cambuur.
Een uitmuntende start derhalve. Morgenochtend mogen de mannen alweer vroeg aan de bak als om 09.00 uur Slavia Praag de eerste tegenstander van de FC is. Later op de dag volgen nog duels tegen Houston Dynamo (12.00 uur) en PSV (16.00 uur).
scoreverloop | 1-0 Mark Diemers (14.), 2-0 Mark Diemers (18.)
opstelling | Stefan van der Lei, Hans Hateboer, Marnick Ottens, Ron Janzen, Noureddine Boutzamar, Yoell van Nieff, Aleksandar Jankovic (21.Burak Saban), Kevin Mennega (36.Bryan Inge), Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Mark Diemers.