De finale van ‘Dromen van Euroborg'

26 juli 2022

In het laatste deel van de serie Dromen van Euroborg over FC Groningen onder-18 is te zien dat twee jongens uit het team in de eerste fase van de voorbereiding mogen aansluiten bij het eerste elftal. Daarnaast kijken keeper Jasper Meijster en Thijmen Blokzijl terug op een zeer succesvol EK onder-17 in Israël. 

Jasper Meijster kent een prachtige afsluiting van het seizoen. De keeper, die de overstap maakt naar FC Groningen onder-21, wordt geselecteerd voor het EK onder-17 waar zijn ploeg de finale haalt. Daags na terugkeer in Groningen mag de doelman in Euroborg zijn eerste contract bij de club tekenen. De droom van Euroborg is zo weer een stapje dichterbij.
 
Ook Thijmen Blokzijl kijkt terug op het toernooi met het Nederlands Elftal. De verdediger was vaste basisspeler en mag, na een korte vakantie, in de eerste fase van de voorbereiding aansluiten bij het eerste elftal. Blokzijl heeft afgelopen seizoenen al vaker op de bank gezeten in de Eredivisie, maar meedoen met de eerste selectie blijft bijzonder.

220718 - thijmen EK

Blokzijl is niet de enige speler die afgelopen seizoen begon bij Onder-18 en de eerste weken van de voorbereiding mag meetrainen met de hoofdmacht. Ook Jorg Schreuders staat op het trainingsveld, voor de middenvelder is het de eerste keer dat hij een voorbereiding meedraait met het eerste. Spannend, leuk en een periode om zichzelf zo goed mogelijk te laten zien.
 
Bekijk het achtste en laatste deel van Dromen van Euroborg via onderstaande videoplayer. De selectie van FC Groningen onder-18 werd een seizoen lang gevolgd waarbij het hoogte- en dieptepunten kende. Spelers hebben zich kunnen ontwikkelen, hebben kunnen groeien en velen zijn uiteindelijk weer een stap dichterbij het doel. Zij kunnen blijven Dromen van Euroborg.  

Laatste nieuws