string(9) "claudebot"

Drietal weer fit, De Leeuw inzetbaar.

Vrijdag 08 april 2016 om 15:10

Trainer Erwin van de Looi kan zondag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Mimoun Mahi en Dino Islamovic zijn nog niet wedstrijdfit. De oefenmeester hoorde vanmorgen dat Michael de Leeuw zijn schorsing succesvol heeft aangevochten en kan spelen tegen de Superboeren.

De Leeuw werd vorige week zondag door scheidsrechter Nijhuis met een rode kaart van het veld gestuurd. De aanvaller kreeg de kaart na een half uur spelen vanwege een incident met verdediger Tom Beugelsdijk. De aanvaller ging succesvol in beroep tegen de opgelegde schorsing van één duel. Van de Looi werd vrijdagochtend op de hoogte gebracht dat De Leeuw een voorwaardelijke straf heeft gekregen en dat hij tegen De Graafschap kan beschikken over de aanvaller.
“Alexander Sørloth heeft het vorige week tijdens zijn invalbeurt goed gedaan,” vertelt Van de Looi. “Hij heeft hard gewerkt en kon de bal goed vasthouden. De Leeuw was de laatste wedstrijden onze eerste spits en zal daarom zondag starten. Ik vond zijn actie vorige week niet slim. Ik verwacht van Michael zondag iets extra’s. Het team was toch wel gedupeerd in Den Haag en gelukkig is dat met een sisser afgelopen. De Leeuw zal zondag zijn waarde voor de ploeg willen laten zien.”
Aangesloten
Wat nog niet geldt voor Mahi en Islamovic is wel het geval bij Jarchinio Antonia, Bryan Linssen en Kasper Larsen. Het drietal miste vorige week het treffen met ADO Den Haag, maar is weer aangesloten bij de selectie.
“Linssen heeft de hele week weer getraind. Antonia zou vorige week terugkeren, maar stapte vrijdag en zaterdag uit de training. Hij heeft een tijdje niet mee mogen doen, kende een lange reis vanwege internationale verplichtingen en mede daardoor ging het even mis. Kasper Larsen was vorige week ziek, heeft het goed te pakken gehad en stapte zaterdag ook uit de training. Ook hij is weer helemaal hersteld.” Welke achttien spelers de trainer voor de wedstrijd tegen De Graafschap zal selecteren, wilde Van de Looi nog niet prijsgeven.

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus