string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drietal spelers keert terug tegen Cambuur; Sørloth afwezig.

Vrijdag 05 februari 2016 om 15:32

Trainer Erwin van de Looi kan zondagmiddag tegen Cambuur vanaf 14.30 uur beschikken over drie spelers, die de vorige weken afwezig waren. Albert Rusnak, Abel Tamata en Jarchinio Antonia zijn weer fit genoeg om terug te keren in de wedstrijdselectie voor het duel met de Friezen in Euroborg.

Daarentegen is spits Alexander Sørloth vanwege de breuk in zijn hand niet inzetbaar. Ook Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi zijn zondagmiddag afwezig. Tamata, Rusnak en Antonia trainden vrijdagochtend volledig mee met de groep. Burnet is echter nog niet hersteld van zijn rugblessure. “Antonia gaat gezien zijn blessure als een speer,” laat Van de Looi weten. “Ook Rusnak en Tamata zijn er weer bij.”
Sørloth
Alexander Sørloth maakte vorige week de eerste treffer van FC Groningen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar brak bij de actie waaruit hij scoorde zijn middenhandsbeentje. De Noor was vrijdagochtend korte tijd op het trainingsveld van Corpus den Hoorn te bewonderen, maar is niet voldoende hersteld om zondag te kunnen spelen.
“We zijn Alex op dit moment kwijt”, stelt Van de Looi. “Hij deed een gedeelte van de training mee, maar de hand begon te kloppen. Het is ten eerste zaak dat de breuk goed hersteld en ten tweede willen we hem natuurlijk zo snel mogelijk terug, maar dat moet wel in dat eerste passen.”
Voor het duel met Cambuur gaat dat niet lukken, maakt Van de Looi duidelijk. “Het is voor zondag te kort dag, Alexander heeft nog te veel last van zijn blessure. Daardoor hoeven we voor dit weekend ook niet te bekijken wat de regelgeving is bij de KNVB en wat wel of niet mag rondom bescherming van zijn hand. Binnenkort zullen we een scan maken van Sørloths hand en na die uitkomst de mogelijkheden verder onderzoeken.”  
Mahi
Ook Mimoun Mahi zal zondagmiddag tegen Cambuur nog niet binnen de lijnen van Euroborg verschijnen. “Hij is er nog niet bij, maar dat lag in de planning”, zegt Van de Looi. “Net als bij Sørloth moeten we bij Mimoun de tijd nemen. We hebben een paar keer geprobeerd hem snel terug te laten keren, maar wanneer hij dan steeds weer afvalt, is dat frustrerend. Ook voor Mimoun zelf. We weten dat Mahi iets speciaals kan brengen, maar we willen dat hij goed aansluit. Hij is er lang uit geweest en moet nu goed optrainen. Dat moeten we met beleid doen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’