Driemaal winst, tweemaal gelijkspel voor jeugd.

Zaterdag 02 oktober 2010 om 12:42

FC Groningen/Cambuur D1 heeft zaterdagochtend op Corpus den Hoorn met 3-1 gewonnen van collega D2. De D3 won de topper met 5-1 bij Flevo Boys. B1 en C3 speelden doelpuntloos gelijk tegen respectievelijk Volendam en Twente. C1 won met ruime cijfers van Elinkwijk. A1 verloor nipt bij Vitesse/AGOVV.

VITESSE/AGOVV A1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
FC Groningen A1 speelde bij Vitesse/AGOVV een goede wedstrijd, maar wist de kansen niet af te ronden. In de beginfase maakte Renze Fij een goede ‘save’. De doelman hoorde dat hij alsnog is opgeroepen voor Oranje onder-19, dat de komende week EK-kwalificatie speelt. Een afstandsschot van de Gelderlanders na een kleine twintig minuten vloog wel in het doel van de FC. Een kwartier later kon dezelfde doelpuntmaker, Van Ewijk, van dichtbij intikken: 2-0. Ondanks de achterstand bleef Groningen ook in het tweede bedrijf hoop houden op een goed resultaat. De gasten claimden een strafschop en kwamen uiteindelijk in de 73ste minuut terug door een doelpunt van Sicco Bouwer, die een vrije trap van Nick Bakker binnen werkte: 2-1. De thuisploeg wist de drie punten uiteindelijk toch in eigen huis te houden. Groningen/Cambuur staat na zes wedstrijden met tien punten op de vijfde plek in de Nike Eredivisie.

Scoreverloop: 18′ Van Ewijk 1-0, 34′ Van Ewijk 2-0; 73′ Bouwer 2-1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-0 FC VOLENDAM B1
De B’ers van FC Groningen/Cambuur hebben zaterdagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Volendam. In de eerste helft van het duel tussen de nummers 6 en 8 van de ranglijst had de thuisploeg het betere van het spel en ook de nodige mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na de pauze waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen kansen op de zege, maar geen van beide ploegen wisten het net te vinden. De ploeg van trainer Peter Moltmaker staat na vijf gespeelde wedstrijden nu op vijf punten. Komende zaterdag volgt een bezoek aan hekkensluiter Willem II/RKC in Tilburg.
Basisopstelling: Niels Kuperus, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Tim Posthuma, Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.

FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 9-0 ELINKWIJK C1
De C’ers hebben zich door een forse overwinning op Elinkwijk op de tweede plek van de ranglijst gehandhaafd. Binnen vijf minuten had de ploeg van trainer Grafton Holband de Utrechters al op een 2-0 achterstand gezet. Vlak voor de pauze vergrootte Groningen de voorsprong naar 3-0. In de tweede helft voerde de thuisclub de score op. De dubbele cijfers werden net niet bereikt. In de laatste minuut bepaalde de FC de eindstand vanaf de penaltystip op 9-0. Koploper AZ won eveneens. Daardoor blijft het gat met de koploper gehandhaafd op één punt. Komende week gaat de ploeg voor een uitwedstrijd naar Twente.
Scoreverloop: 3’ Anton Hekman 1-0, 5’ Kasper Oldenburger 2-0, 28’ Ronald Baas 3-0; 37’ Richairo Zivkovic 4-0, 42’ Kasper Oldenburger 5-0, 55’ Gijs Jasper 6-0, 57’ Gijs Jasper 7-0, 67’ Roland Baas 8-0, 70’ Willem Gootjes (strafschop) 9-0.
Basisopstelling: Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit, Kasper Oldenburger, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Youri Schuur, Anton Hekman.

VA FC TWENTE C2 0-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
In Hengelo kwamen de onder-14 ploegen van VA FC Twente en RVO FC Groningen/Cambuur niet tot scoren. De ploeg van trainer Erik Muntendam komt daardoor op een puntentotaal van 7 punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Volgende week krijgt de FC op Corpus den Hoorn ADO Den Haag C2 als tegenstander.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D2
De ochtendwedstrijd op Corpus den Hoorn was het treffen tussen de D1 en D2 van de RVO FC Groningen/Cambuur. De Groningers namen in de slotfase van de eerste helft de voorsprong door een doelpunt van Jannik Schoon. In het tweede halfuur werd de score opgevoerd naar 3-0 door treffers van Daan Wijma en Eike Begemann. In de slotfase kwamen de Friezen nog terug tot 3-1. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame blijft derde op de ranglijst met 12 punten uit vijf wedstrijden. Vitesse/AGOVV is na de vijfde speelronden nog zonder puntverlies en daarmee de enige koploper. Komende week gaat het team op bezoek bij VA FC Twente.
Scoreverloop: Jannik Schoon 1-0, Daan Wijma 2-0, Eike Begemnn 3-0, Cambuur 3-1.
Basisopstelling: Jan Hoekstra, Delano Goere, Emiel Seigers, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jasper Kingma, Ids Hannema, Lorenzo Valente, Jannik Schoon, Daan Wijma, Eike Begemann.

FLEVO BOYS D1 1-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
De D3 won van medekoploper Flevo Boys. Na twaalf minuten kwam de ploeg uit Emmeloord op een voorsprong. In de twintigste minuut maakte Marc Vegter de 1-1. Drie minuten later bracht Daniel Camara Bos de gasten op een voorsprong. Na een eerste helft met goed veldspel stond de ploeg van trainer Peter Hoekstra dus op een 2-1 voorsprong. In het tweede halfuur raakten de krachten bij Flevo Boys op. Na de 1-3 van Tristan Cooke in de 37ste minuut werd de score in de slotfase opgevoerd door Tommie van de Looi en Oege Sietse van Lingen en stond een 1-5 eindstand op de borden. Door het verrassende 3-2 verlies van Emmen op Urk gaat de D3 van Groningen/Cambuur – nog altijd zonder puntverlies – nu alleen aan de leiding in de Tweede Divisie F. Komende zaterdag is middenmoter HZVV te gast op Corpus den Hoorn.
Scoreverloop: 12’ Flevo Boys 1-0, 20’ Marc Vegter 1-1, 23’ Daniel Camara Bos 1-2; 37’ Tristan Cooke 1-3, 53’ Tommie van de Looi 1-4, 55’ Oege Sietse van Lingen 1-5.
Basisopstelling: Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Daniël Camara Bos, Daniël Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. Bank: Armani Mardjoeki, Dion Paapst.