string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Driehonderd supporters mee naar Adelaarshorst in Deventer.

Donderdag 07 augustus 2014 om 10:49

Driehonderd supporters zullen FC Groningen aanmoedigen tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tegen Go Ahead Eagles. Het competitieduel in De Adelaarshorst in Deventer begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Woensdag was de laatste mogelijkheid voor supporters om een kaart aan te schaffen voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Vrijdag gaat de Eredivisie seizoen 2014/2015 van start. FC Groningen begint zondag met een uitwedstrijd tegen de voormalige club van aanwinst Jarchinio Antonio en de huidige werkgever van de naar Deventer vertrokken Giliano Wijnaldum. Aan de Vetkampstraat zullen 300 FC-supporters plaatsnemen in het gastenvak. In totaal waren 350 kaarten beschikbaar voor FC Groningen.
Nieuw
Nieuw dit seizoen is dat de kaartverkoop voor uitwedstrijden stopt op de woensdag voor het betreffende duel. Voorheen konden er ook nog op de donderdag voor een uitwedstrijd kaarten worden gekocht. Die mogelijkheid vervalt dus dit seizoen.
Vorig seizoen was de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Groningen een waar spektakelstuk, dat eindigde in een 3-3 gelijkspel. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kwam in het sfeervolle ‘Engels’ aandoende Deventer stadion drie keer op achterstand. Even zo vaak kwam FC Groningen toch weer langszij.
Twee rode kaarten
Deze prestatie was des te knapper in de wetenschap dat de FC het knotsgekke duel door twee rode kaarten met negen man eindigde en met die numerieke minderheid in de slotfase zelfs nog gelijk wist te maken. Doelpuntenmaker Krisztian Adorjan kreeg halverwege de tweede helft direct rood van scheidsrechter Sanders en Timo Letschert werd twee minuten later met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Zondag is WK-arbiter Björn Kuipers de leidsman in Deventer.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’