Drie zeges jeugdteams en onder-23 gelijk tegen de Dijk

9 februari 2019

FC Groningen onder-23 speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen De Dijk. De ploeg van trainer Alfons Arts kwam een kwartier voor tijd op achterstand en kwam in de extra tijd van de tweede helft op gelijke hoogte door een rake kopbal van Jan Hoekstra op 1-1. Eerder op de dag wonnen onder-13, onder-15 en onder-19 hun respectievelijke competitieduels van De Graafschap, Be Quick ’28 en ADO Den Haag.

Round-up opleiding
De onder-13 begon vanochtend op een zeer winderig, bijna stormachtig Corpus den Hoorn met een thuiswedstrijd tegen de Graafschap. In de eerste helft waren Yénio Holder, Jari Kolthof en Clayton Bonevacia trefzeker voor de ploeg van trainer Jeroen Scholma. Na de pauze maakten Mark Hoekstra en Iwan Henstra de 4-0 en 5-0. Met 9 uit 3 is de ploeg lijstaanvoerder in de Eredivisie Laag. Komende zaterdag volgt de topper, uit tegen Feyenoord.

De onder-15 hervatte de competitie na het Deense trainingsweekend van vorige week. Op Corpus werd Be Quick ’28 met 5-1 verslagen na een 2-1 ruststand. Thom van Bergen en David van der Werff (strafschop) zorgden voor 1-0 en 2-0. Nilay van der Ploeg (2x) en Menno Mulder bepaalden de eindstand op 5-1. Door de zege blijft de ploeg van trainer Bote Talsma koploper met één punt voorsprong op Go Ahead Eagles. Komende week volgt een bezoek aan Flevo Boys, de nummer 11 van de ranglijst.

De onder-19 was gelijktijdig met onder-15 begonnen aan de strijd tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Door een rake strafschop van de afgelopen week 18 jaar geworden Anders Faester kwam de ploeg van trainer Marcel van Buuren op een 1-0 voorsprong. Die marge van één werd in de tweede helft met succes verdedigd. Na de vierde overwinning in vier duels is de ploeg nog altijd lijstaanvoerder. Komende zaterdag komt FC Twente op bezoek. Die ploeg is ook nog zonder puntenverlies.

Basisopstelling FC Groningen onder-19: Oscar Hooiveld, Ayoub Haddad, Pim Betzema, Leonel Miguel, Stuart Ritchie, Oskari Sallinen, Remco Balk, Joris Reiziger, Anders Faester, Giovanni Zwikstra, Max Hamelink. Bank: Mats Roorda, Deonell Jamie, Milan de Koe, Mohamed el Kharbachi, Oussama El Azzouzi, Romano Postema, Thomas Poll.

Jong FC Groningen
In de 21ste speelronde van de Derde Divisie Zaterdag had de thuisploeg een overwicht en in de persoon van Jannik Pohl ook de beste kans in het eerste bedrijf. Na de pauze voerde Groningen de druk op, ging het 3-4-3 spelen, maar was het een kwartier voor tijd Mick Christophersen die de score opende. Na een rode kaart voor invaller Mees Gootjes kwam Groningen in de extra tijd van de tweede helft op gelijke hoogte door een rake kopbal van doelman Jan Hoekstra, die mee naar voren was gekomen.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra; Tim Riksman (46’ Mees Gootjes; 83’ rood), Marijn Ploem, Kellian van der Kaap, Luuk Wouters, Gerald Postma, Michael Breij, Daniel Bouman, Daniël van Kaam, Jannik Pohl (74’ Sam Crowther), Matthijs Hardijk.
Rest bank: Pelle Boevink en Luka Prljic.

Opstelling asv De Dijk
Nick Borgman, Hjalmar Oomens, Mounir Darrazi, Randill Verwey, Bilal Amarzagouio, Mick Christophersen (78’ Clayd Olf), Kubilay Koylu (90’ Stany Dankerlui), Sammie Fiddani, Judah Berefo, Brian Groothuesheidkamp, Jawhar Ahannach.

Toeschouwers: 150
Scores: 77’ Mick Christophersen 0-1, 91’ Jan Hoekstra 1-1.

Scheidsrechter: Gert Keijl
Rode kaart: 83’ Mees Gootjes
Gele kaart: 79’ Sammie Fiddani

Uitslagen opleiding FC Groningen 9 februari 2019
FC Groningen onder-13 – De Graafschap: 5-0
FC Groningen onder-15 – Be Quick ’28: 5-1
FC Groningen onder-19 – ADO Den Haag: 1-0
FC Groningen onder-23 – asv De Dijk: 1-1

190209EOB6675
190209EOB6764
190209EOB6948
190209EOB6993

Laatste nieuws