Drie uitzeges op laatste competitiedag

25 mei 2019

FC Groningen onder-23 heeft het seizoen 2018/2019 op een uitstekende wijze afgesloten met een klinkende 5-1 uitzege bij DVS’33. De onder-19 won in Tilburg met 1-0 van Willem II en onder-15 zegevierde bij de competitie-afsluiting bij Drachtster Boys: 1-3. Komende week staan voor onder-19 en onder-13 nog KNVB-bekerfinales op de rol en daarna zit het seizoen 2018/2019 er op.

In Ermelo had trainer Alfons Arts door de schorsing van Gerald Postma, de uitschakeling van het eerste elftal in de play-offs en de bekervoorbereiding van FC Groningen onder-19 in Tilburg nog maar amper de beschikking over voldoende veldspelers. Onder-19-speler Ayoub Haddad maakte op die manier zijn basisdebuut. Het deerde de Beloften-groep van FC Groningen echter helemaal niets.

Binnen twintig minuten stond FC Groningen door treffers van topscorer Daniel Bouman en Matthijs Hardijk op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft waren nogmaals Bouman, Jhurrey Margaritha en invaller Sam Crowther trefzeker en maakte oud-FC-spits Berry Powel de eretreffer namens DVS’33. Een klinkende overwinning als besluit na drie mooie seizoenen in de Derde Divisie Zaterdag waren een feit.

Overige teams
In Tilburg won FC Groningen onder-19 met 1-0 van Willem II. In de slotfase van het duel maakte invaller Giovanni Zwikstra de beslissende treffer. FC Groningen speelt komende woensdagavond, 29 mei, de bekerfinale in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ajax is in die wedstrijd de tegenstander.

De onder-17 ging vandaag naar Texel voor een oefenduel. De onder-15 won de afsluitende wedstrijd van het seizoen met 5-1 bij Drachtster Boys. De onder-13 is in voorbereiding op de bekerfinale van volgende week, uit bij FC Volendam op zaterdag 1 mei (12.00 uur). De onder-12 sloot het competitieseizoen af op Sportpark Corpus den Hoorn met een Twin Game tegen Fortuna Sittard.

Laatste nieuws