Drie thuiswedstrijden op Corpus de Hoorn

2 maart 2018

FC Groningen onder-19, onder-17 en onder-23 spelen zaterdagmiddag thuiswedstrijden op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn. De duels met respectievelijk Sparta, PSV en Almere City beginnen om respectievelijk 12.30 uur, 14.30 uur en 15.00 uur.

Voor de onder-23 is het inmiddels bijna twee weken geleden dat ASWH op Corpus met 5-0 werd verslagen. Afgelopen week werd de uitwedstrijd bij ACV afgelast. “We hebben het toen met een jonge groep erg goed gedaan. Het zegt veel over die jongens van onder-23, die steeds vaker en frequenter met het eerste elftal meetrainen. Zij delen hun ervaringen met de andere jongens van de groep en ook de jongens van onder-19 hebben hun vertrouwen gekregen. De groep zat goed in elkaar en we hebben een prima wedstrijd gespeeld met drie A-junioren in de basis.”

Ambitieus
De keuze voor Alfons Arts is sinds de vorige thuiswedstrijd wat ruimer geworden nu enkele spelers aansluiten na blessures. Arts is zeer te spreken over de rol van de spelers uit de eerste selectie die hun minuten maken in Jong FC Groningen. “Er is veel energie en enthousiasme. Er zijn jongens bij die het seizoen bij onder-23 begonnen en het nu als meerwaarde zien om bij ons minuten te maken. Het is al met al een ambitieuze groep.”

Almere is de nummer 2 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag en won de eerste periode. De ploeg heeft 45 punten uit 22 duels, negen meer dan FC Groningen onder-23 dat nog twee inhaalduels tegoed heeft. De ploeg verloor tot dusver maar één uitwedstrijd, bij Scheveningen. FC Groningen verloor op eigen terrein maar één keer, tegen Harkemase Boys. Het duel begint zaterdag 3 maart om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A. Bos.

Programma opleiding zaterdag 3 maart

Thuis

FC Groningen o.19 - Sparta Rotterdam (12.30 uur)
FC Groningen o.17 - PSV (14.30 uur)
FC Groningen o.23 - Almere City FC (15.00 uur)

Laatste nieuws