string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drie thuisduels opleiding; onder-23 naar Scheveningen.

Vrijdag 24 november 2017 om 10:21

Drie van de zes opleidingsteams van FC Groningen spelen zaterdag thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. Onder-12, onder-15 en onder-17 spelen thuis. De wedstrijd van onder-17 begint om 15.00 uur. FC Groningen onder-23 speelt de uitwedstrijd tegen Scheveningen.

Trainer Alfons Arts staat met zijn ploeg op een zevende plek in de Derde Divisie Zaterdag. Met negentien punten heeft de FC zeven punten meer dan Scheveningen, dat na twaalf wedstrijden veertiende staat en daarmee net boven de streep. “Ze staan wel wat te laag,” aldus Arts. “Door schorsingen en blessures hebben ze veel met wisselende teams gespeeld. Maar toch blijft het een hele degelijke ploeg die bovendien veel ervaring heeft. Zij raken nooit in paniek en zijn er qua snelheid en voetballend beter op geworden in vergelijking met vorig seizoen. Ze spelen sinds dit seizoen op kunstgras.”

Wil opleggen
De FC-trainer vindt dat zijn eigen ploeg nog meer voetballend vermogen in zich heeft. “We hebben afgelopen weekend weer een aantal dingen teruggezien die we veel trainen. Toch waren we tegen Quick Boys af en toe nog slordig. Bij de tegengoal werd er niet genoeg ‘doorgedekt’ en bij de 1-0 hadden we het moeten afmaken door ‘gewoon’ de 2-0 erin te knallen.”

“Maar in het verplaatsen van het spel en de bezetting voor de goal hebben we zeker stappen gemaakt. Ook door voor onszelf duidelijker afspraken te maken. Quick Boys zie ik naar Spakenburg als absolute favorieten voor promotie en als we zo’n ploeg onze wil op kunnen leggen met een hele jonge ploeg dan doen we ook dingen erg goed. Nu moeten we onszelf nog iets meer belonen met de punten. Als we dezelfde energie en hetzelfde enthousiasme erin kunnen leggen, maken we de kans daarop het grootst.”

Programma zaterdag 25-11-2017

Thuiswedstrijden:
FC Groningen onder-12 – Ajax (10.15 uur)
FC Groningen onder-15 – AFC (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 – FC Utrecht (15.00 uur)

Uitwedstrijden:
FC Volendam – FC Groningen onder-13 (10.00 uur)
FC Volendam – FC Groningen onder-19 (11.45 uur)
Scheveningen – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard