Drie thuisduels op Sportpark Corpus den Hoorn

27 april 2018

FC Groningen onder-13, onder-19 en onder-23 spelen zaterdag 28 april thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. Tegenstanders zijn achtereenvolgens FC Utrecht, PEC Zwolle en VVOG. De onder-17 gaat ’s middags op bezoek bij Ajax in Amsterdam. Onder-12 en onder-15 hebben geen competitieverplichtingen.

Trainer Alfons Arts van het oudste opleidingsteam FC Groningen onder-23 neemt het met zijn ploeg op tegen VVOG uit Harderwijk. Een strijd tussen de nummers 7 en 11 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. FC Groningen onder-23 heeft na twee nederlagen iets recht te zetten. “Het wordt tijd voor drie punten”, aldus Arts. “We hebben qua voetbal en resultaten een hele goede periode gehad, maar de laatste twee duels was het minder. Zo’n nederlaag als tegen Scheveningen (1-2 – red.) kan er een keer tussen zitten, maar afgelopen week tegen FC Twente was het echt zeer teleurstellend (3-2 verlies). De goede wil was er wel, maar het was toch vooral slordig en knullig hoe we zelfs nog een punt weggaven.”

Tegenstander
Eerder dit jaar verloor FC Groningen onder-23 de uitwedstrijd tegen VVOG met 1-0. “Het is een lastig te bespelen tegenstander. We hebben tegen hen en ten opzichte van onszelf iets recht te zetten. Die uitwedstrijd werd door één onoplettend moment beslist. En dat is ons dit seizoen eigenlijk te vaak gebeurd. Vaak hebben we de controle over de wedstrijd, maar vergeten we die om te zetten in doelpunten. Voor dominant spel en controle krijg je geen punten. We moeten daar nog stappen in maken.”

Afsluiting
Met nog zes duels voor de boeg en mede door de twee recente nederlagen lijken de play-offs nu ver uit zicht. Tim Riksman is door zijn zevende gele kaart geschorst. De rechtsback wordt zeer waarschijnlijk vervangen door David Browne. “Helaas hebben we het uitzicht op de play-offs verloren en zeker niet meer in eigen hand. Maar we zullen zeker tot het einde blijven knokken voor de punten. We willen zo hoog mogelijk eindigen. En bovendien alvast de basis leggen voor het nieuwe seizoen. De belangen zijn dus nog steeds groot. We hebben al diverse jongens zien doorstromen naar het eerste elftal. En we willen dit seizoen met een positief gevoel gaan afsluiten.”


Programma opleiding 28 april

Thuis

FC Groningen o.13 - FC Utrecht (10.30 uur)
FC Groningen o.19 - PEC Zwolle (12.30 uur)
FC Groningen o.23 - VVOG (15.00 uur)

Uit
Ajax - FC Groningen o.17 (14.30 uur)

Laatste nieuws