‘Drie thuisduels op een rij in één week’

18 september 2018

In de 689ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de uitwedstrijd tegen Ajax, maar kijkt hij voornamelijk vooruit naar de komende reeks van drie thuisduels op een rij in één week tijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“We hebben afgelopen zaterdag met een bepaalde speelwijze geprobeerd Ajax te bedwingen in de Johan Cruijff ArenA. Met name voor rust hadden we een paar momenten om uiteindelijk tot een resultaat te komen. Dat lukte niet en vooral de tweede helft bleek Ajax duidelijk over meer kwaliteit te beschikken, hetgeen geen schande is. Middels een ondersteunend applaus vanuit het uitvak lieten de meegereisde supporters dat na afloop eveneens blijken.”
 
“Voor het eerst in lange tijd hadden onze supporters de mogelijkheid om met ‘vrij vervoer’ naar een uitwedstrijd te reizen. Van deze gelegenheid maakten 174 supporters gebruik en dat is bijzonder goed verlopen en bevallen. Wij streven er als club naar om dit in de toekomst vaker mogelijk te laten zijn. Onze uitwedstrijden worden dit seizoen tot nu toe sowieso goed bezocht en daarmee zijn we uiteraard blij.”
 
Thuiswedstrijden
“Voorlopig zijn we de komende tijd echter in eigen huis aan het werk. Vanaf zondag staan er namelijk drie thuisduels op een rij in één week tijd op het programma. Zondagmiddag om 14.30 uur trappen we af tegen AZ. Volgende week donderdagavond vanaf 18.30 uur is ons bekerduel met FC Twente en zondag over een week sluiten we de reeks van drie thuiswedstrijden vanaf 14.30 uur af tegen FC Utrecht, dat gisteren (maandag – red.) Dick Advocaat presenteerde als nieuwe trainer voor de rest van dit seizoen. Kortom: drie prachtige affiches.”
 
“Al onze resterende thuiswedstrijden van 2018 in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn in de verkoop. Dit betekent dat supporters – naast de genoemde drie thuiswedstrijden op rij – nu ook al kaarten kunnen bestellen voor de competitiewedstrijden tegen onder meer sc Heerenveen, PSV en FC Emmen.”
 
Voordelen
“De vrije verkoop voor onze thuisduels start op de vrijdag drie weken voor aanvang van de wedstrijd, maar met een ClubCard of seizoenkaart zijn er dus nu al toegangskaarten aan te schaffen. De voordelen van een seizoenkaart zijn bekend, maar ook een ClubCard van FC Groningen geeft dus extra mogelijkheden. Een ClubCard is eenvoudig aan te vragen via deze website.”
 
“Uiteraard is het ook nog altijd mogelijk een seizoenkaart aan te schaffen en dat is nog steeds een voordelige optie ten opzichte van losse kaarten. Bovendien geeft een seizoenkaart 2018/2019 vrije toegang bij ons bekerduel met FC Twente op donderdag 27 september aanstaande.”
 
Oefenduel met HHC Hardenberg
“Een combinatie van onze wisselspelers uit de eerste selectie en spelers uit de opleiding speelt vanavond (dinsdag – red.) een oefenwedstrijd tegen tweede divisionist HHC in Hardenberg. Dit oefenduel op sportpark De Boshoek begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.”
 
“Manager technische zaken Ron Jans zal hierbij niet aanwezig zijn, want hij is vanavond (dinsdag – red.) spreker tijdens de viering van het 12,5-jarig jubileum van de Rollyside, dat wordt gehouden in het Grand Café van het Noorderpoortcollege.”
 
Nationale sportweek
“De Nationale Sportweek is begonnen en Groningen is één van de ‘host city’s’. Mimoun Mahi is ambassadeur van het evenement. FC Groningen zal tijdens de nationale sportweek diverse clinics verzorgen en organiseert volgende week woensdag (26 september – red.) de sport-inspiratiebijeenkomst ‘Kracht van Sport in Noord-Nederland’ voor bestuursleden van sportverenigingen.”
 
“Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de KNVB, Sport050 en Huis voor de Sport Groningen. Volgende week vrijdag (28 september – red.) worden meer dan 600 basisschoolleerlingen ontvangen in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor de sportieve opening van een nieuw schooljaar.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws