string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drie thuisduels op Corpus; onder-23 naar Hoek.

Vrijdag 22 maart 2019 om 15:15

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Hoek. De ploeg van trainer Alfons Arts wil graag de ongeslagen status in het kalenderjaar 2019 behouden. Op Sportpark Corpus den Hoorn zijn er drie thuiswedstrijden, van de onder-12, onder-15 en onder-17. De onder-13 speelt uit tegen Heerenveen.

FC Groningen-trainer Alfons Arts zag zijn ploeg afgelopen weekend met 3-1 winnen van ODIN’59. De zege kwam pas in de slotfase tot stand. “Onze ploeg had de juiste spelopvatting,” aldus Arts. “We kwamen heel vaak dreigend door richting hun zestien. In de eindfase waren we vaak nog te slordig of vonden we niet de juiste oplossing. Toch maakten we drie prima uitgespeelde goals. In balbezit waren we soms te slordig, waardoor we veel gevaar van de tegenstander zelf inleidden.”

En juist in dat opzicht moet de Beloften-ploeg waakzaam zijn, zaterdagmiddag in Zeeland. “Hoek Heeft een ploeg met een sterkte spits en twee snelle buitenspelers. Ze loeren op de counter en gooien de bal graag achter onze verdediging. We zullen geconcentreerd en scherp moeten zijn. Ze staan heel compact en we moeten proberen geduldig te blijven en ze veel vieze meters te laten maken. Door het vrije weekend van de eerste selectie zullen we het met onze eigen Beloften-kern moeten doen. Een mooie uitdaging!”

Programma opleiding zaterdag 23 maart
FC Groningen onder-12 – NEC (10.30 uur)
sc Heerenveen – FC Groningen onder-13 (11.00 uur)
FC Groningen onder-15 – d’Olde Veste ’54 (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 – AZ (12.30 uur)
Hoek – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard