De puntenwedstrijd van FC Groningen D1 tegen SC Heerenveen D1 heeft de ploeg van trainer Arjen Jorritsma de volle buit opgeleverd.

FC GRONINGEN D1 2-1 SC HEERENVEEN D1
0-1 (15.), 1-1 Bjorn Meijer (41.), 2-1 Olivier van der Tuin (44.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Rob Vegt, Sietze de Klerk, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Jesse Glasbergen, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Rida Ajouaou. Wissels: Maurilio de Lannoy, Milan Drayer, Jorg Schreuders, Swen Venema.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen boekten in de competitie de tweede overwinning in vier dagen tijd. De 4-2 zege in Domstad tegen FC Utrecht D1 werd gevolgd door een 2-1 zege op aartsrivaal SC Heerenveen D1. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten aan de leiding maar daarvoor had de FC een aantal grote kansen op een voorsprong laten liggen.
Olivier van der Tuin miste een drietal prima mogelljkheden. Eerst raakte de aanvaller de lat, vervolgens kopte hij uit een hoekschop van Bjorn Meijer over waarna Van der Tuin ook vrij voor de doelman miste. Na de openingstreffer hadden de Groningers het moeilijk en er ontstond een rommelige fase. Beide doelmannen werden niet meer op de proef gesteld.
Na rust werd de Groningse dadendrang beloond. De goalie verspeelde de bal aan Bjorn Meijer die beheerst de bal in het doel schoof. Nog geen drie minuten later won Olivier van der Tuin het duel met de doelman en ook hij maakte voor een leeg doel geen fout. De betere kansen daarna waren voor de FC maar de thuisploeg vergat het duel op slot te gooien. Liam Tyler moest daarnaast ook nog een goede redding verrichten.