Drie punten binnen gesleept

30 september 2014 / vandaag

Afgelopen zondag speelde FC Groningen een thuiswedstrijd tegen Willem II. FC Groningen begon de wedstrijd niet erg overtuigend. De spelers van Erwin van de Looi begonnen moeizaam en voorzichtig aan het duel tegen de tricolores.

De aanvallers werden slecht bereikt en er werden veel slordige passes gegeven. Willem II combineerde goed en kwam tot een aantal kansen. Na 31 minuten was het echter wel de FC die op voorsprong kwam. Een vrije trap van Van Nieff werd tegen de arm van Cabral geschoten in het zestienmetergebied, er werd een strafschop gegeven. Michael de Leeuw benutte deze buitenkans en schoot de bal onhoudbaar in de kruising. De tweede helft begon FC Groningen goed, waarin het in de eerste minuten een paar kansen kreeg. Helaas werden deze niet benut. Willem II begon weer aan te dringen met goed positiespel en twee gevaarlijke kansen, maar kwam niet tot scoren. Het bleef billenknijpen tot het laatste moment voor FC Groningen en supporters van beide teams. Uiteindelijk wist FC Groningen de 3 punten gelukkig in Euroborg te houden.  Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 25 Junior Club leden met een speler of scheids/grensrechter het veld op: Sem Stoffers, Geert Jan Kees Hiddinga, Rick Heijes, Wout Paas, Thomas Padje, Carlos Jr. Andres Muiti, Milan Braam, Dennis Soeters, Amber Krul, Tom Veninga, Lars van der Heide, Lieke van der Veen, Noah Léon Kodde, Yorick Loer, Joost Zee, Fabienne Carol, Rick Poelstra, Jordy Bartelds, Lara Mathey, Svenn Hamming, Jelmer Dijkstra, Lars Tuinstra, Koen Garama en Dylan Adam.
Foto’s van de line-up zijn hier te bekijken. Tijdens de rust namen 6 GWB leden deel aan de Gasunie Shoot-Out activiteit. Dat waren Joost Blaauwwiekel, Niels Stoffers, Caroline Venema, Jeffrey Sharif  van Dijken, Mark Paapst en Jeroen Brookman. Caroline en Jeroen wisten de meeste punten te behalen en zijn door naar de volgende ronde die later in het seizoen wordt gespeeld.
Foto’s van de Shoot-Out zijn hier te bekijken. Er was bij deze wedstrijd ook een Junior Reporter aanwezig, dit keer was dat Koen Kinds. Zijn verslag is te lezen op de site van de Green White Bengels. Klik hier om zijn verslag te lezen. Komende zondag speelt FC Groningen de volgende eredivisie wedstrijd, uit tegen Feyenoord. Dit duel begint om 14.30 uur.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws