Drie jeugdteams starten met zege.

Dinsdag 30 augustus 2011 om 22:18

Zowel FC Groningen/Cambuur B1, C1 als C3 begonnen de competitie winnend en doelpuntrijk. Enkel D1 leed in de seizoensouverture een nederlaag.

De twee rake kopballen van Arthur Ymele Feudjio (FCG C3) zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 11-1 KICK.EMDEN U.19
1-0 Bryan Inge (13.), 2-0 Hilal Ben Moussa (25.), 2-1 (36.), 3-1 Ifeayi Gorissen (46.), 4-1 Bryan Inge (5.), 5-1 Ifeayi Gorissen (58.), 6-1 Ifeayi Gorissen (68.), 7-1 Tigran Gazarjan (71.), 8-1 Kevin Mennega (74.), 9-1 Kevin Mennega (80.), 10-1 Christian Rodriquez (83.), 11-1 Ifeayi Gorissen (88.)
In een met name zeer eenzijdige tweede helft liet de ploeg van trainer Paul Raveneau weinig heel van de Duitse opponent. Voor rust miste Ron Janzen nog een strafschop terwijl Hilal Ben Moussa een vrije trap snel nam en goed binnenschoot. De mooiste treffer was echter van Gokay Batbat, de broer van Atilay, die de bal van twinitig meter hard en hoog binnen knalde. In het tweede bedrijf werd de verdediging van Emden telkens in de luren gelegd en was het krachtsverschil groot. Desondanks werd het publiek vermaakt met enkele prachtige doelpunten van met name Ifeayi Gorissen en Kevin Mennega.

VA FC TWENTE B2 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Olgahan Cicek (15.), 0-2 Roland Baas (28.), 0-3 Kasper Oldenburger (40.), 1-3 (44.), 1-4 Firosan Ademi (62.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Thijs Gerlofs (50.Aleksandar Jankovic), Erwin Niezemuller (52.Youri Ploeger), Roland Baas, Tolgahan Cicek (66.Gijs Jasper), Glenn Bijl, Pier Veldman (45.Denzel Dijkstra), Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Kasper Oldenburger (60.Fekadu Toussaint), Firosan Ademi.
Wel tevreden met de drie punten, niet tevreden met het vertoonde spel. Dat is in het kort de eindconclusie na de eerste wedstrijd van de B-junioren in de Eerste Divisie. Met name verdedigend was het onvoldoende wat FCG liet zien. De thuisploeg wilde zeker meevoetballen maar voorin konden de Tukkers weinig gevaar uitrichten. Dat deden de mannen van trainer Peter Moltmaker wel. Na een kwartier spelen liet de Twentse doelman een bal los waarna Tolgahan Cicek eenvoudig de openingstreffer kon maken. In de 28ste minuut werd het 0-2 dankzij een benutte vrije trap van Roland Baas. Vlak voor de pauze viel het mooiste doelpunt te bewonderen. Pier Veldman zette voor en de schitterende aanval werd afgerond met een goal van Kasper Oldenburger. Na rust kregen de gasten legio kansen maar was het voorin niet meedogenloos genoeg. Nadat Twente na vier minuten spelen in de tweede helft kon tegen scoren was het Firosan Ademi die met een kopbal de 1-4 eindstand liet aantekenen.
ALMERE CITY FC C1 3-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Rutger Etten (28.), 1-1 (32.), 1-2 Gerald Postma (35.), 1-3 Tiuri Schieving (50.), 2-3 (55.), 2-4 Stan Haanstra (68.), 3-4 (70.)
opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Daan Ganzinga, Peter van Son, Twan Nieboer, Dennis van Duinen, Juhnino Bacuna (36.Dave Bosgraaf), Niels Ridderstap, Gerald Postma (56.Jur Wardenier), Stan Haanstra, Rutger Etten (56.Mohammed Abdoel Karim), Jari Slort (36.Tiuri Schieving).
In een doelpuntenfestival trokken de tweedejaars C-junioren in Almere aan het langste eind. Nadat Stan Haanstra al vroeg de lat raakte, kantelde het duel in de twaalfde minuut toen dezelfde Haanstra onderuit werd gehaald en een speler van de thuisploeg de rode prent ontving. Toch duurde het lang voordat de gasten het overwicht in goals uit konden drukken. Pas zeven minuten voor rust lukte dat. Een vrije trap van Juhnino Bacuna werd door Rutger Etten binnengelopen. Even later maakte de thuisploeg gelijk maar op slag van rust bracht Gerald Postma na een voorzet van Niels Ridderstap de groen-witte formatie opnieuw aan de leiding. Na een kwartier in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Tiuri Schieving en leek het duel gespeeld. De thuisploeg gaf echter niet op, scoorde opnieuw tegen en moesten vanaf de 57ste minuut zelfs met negen man verder na opnieuw een directe rode kaart. De thuisploeg opereerde vanaf dat moment fanatiek en daar had de ploeg van trainer Rick Mulder zichtbaar moeite mee. Pas twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Jur Wardenier passeerde de doelman, behield het overzicht en liet Stan Haanstra zijn tweede treffer van de dag maken. In de slotminuut kwam de 3-4 eindstand op het bord. Uiteindelijk toch nog een moeizame zege ondanks zowel letterlijk als figuurlijk een veldoverwicht waarbij diverse grote kansen nog onbenut werden gelaten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 3-2 AZ C2
0-1 (18.), 0-2 (29.), 1-2, 2-2, 3-2 Arthur Ymele Feudjio (38., 46., 57.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente (36.Brandon Hartsuiker), Daan Wijma, Ozan Kokcu, Dennis Molema (36.Emiel Seigers), Arthur Ymele Feudjio (58.Sebastiaan Meijwaard), Rundel Martina (36.Ids Hannema), Eike Begemann.
Voor het eerst in de historie behaalde een onder-14 ploeg van FCG een competitiezege op AZ. Het werd uiteindelijk een sensationele winst en daar zag het er in de eerste helft totaal niet naar uit. Voor rust domineerden de Alkmaarders en kreeg het een aantal uitstekende kansen. Binnen tien minuten had AZ al kunnen scoren maar tot tweemaal toe verdween de bal net naast het doel. In de 18de minuut was het wel raak. De Groningse verdediging werkte slecht weg en met een schot in de bovenhoek kon de 0-1 worden genoteerd. Direct daarna kreeg de thuisploeg haar beste kans van de wedstrijd. Een inzet van Arthur Ymele Feudjio belandde in het zijnet. Vervolgens nam de druk van de gasten weer toe en moest doelman Jan Hoekstra een aantal malen redding brengen. Zes minuten voor rust werd de voorsprong van AZ verdubbeld met een strak en laag schot vanaf de zestien meter. Na rust een ander beeld van de wedstrijd. AZ domineerde niet meer als voorheen en met beter spel werd de ploeg van trainer Rene Wollerich ook veel gevaarlijker. Na drie minuten rondde Arthur Ymele een prachtige voorzet van Eike Begemann doeltreffend af met een rake kopbal. Acht minuten later een vrijwel identieke treffer met opnieuw een hoofdrol voor beide spelers. Ineens stond geljk en waren er weer volop mogelijkheden op een goed resultaat.Dat kwam er ook. De Noord-Hollandse verdediging maakte een fout en met een bekeken schot over de uitlopende doelman bezorgde Arthur Ymele de thuisploeg een voorsprong en daarmee ook de eerste drie punten van dit seizoen. De aanvaller raakte bij de treffer geblesseerd door de AZ-goalie en werd in de laatste minuten vervangen door reserve-doelman Sebastiaan Meijwaard. Derhalve een knotsgekke wedstrijd met een in grote lijnen beter AZ maar een tweede helft waarin FCG zich sterk terugvocht.
NEC/FC OSS D1 1-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
1-0 (46.)
opstelling FCG D1 Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Tommi van de Looi, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter, Daniel Teune, Daniel Camara Bos (43.Jochem de Vries), Alex Breise (31.Tristan Cooke), Jhurrey Margaritha.
Na een gelijkopgaand duel heeft de ploeg van trainer Hugo de seizoensouverture verloren. In de eerste helft waren de Groningers bij vlagen nog wel de betere ploeg. Met name aan de zijkanten werd voor gevaar gezorgd maar de laatste pass was vaak niet nauwkeurig genoeg. In het laatste gedeelte kreeg de ploeg desondanks een paar aardige kansen. In het tweede half uur was de thuisploeg iets sterker. FCG bleef ook wel dreigend maar door slordig spel in de aanval werden geen grote kansen gecreeerd. NEC/FC Oss scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer en behaalde daardoor de eerste drie punten.
GEEL WIT C1 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
1-0, 1-1 Mees Gootjes, 1-2 Luka Prljic, 1-3 Jearl Margaritha, 1-4 Mark Versteegen, 1-5 Lion Kalentjev
Op Ameland behaalde de ploeg van trainer Bote Talsma een eenvoudige oefenzege op Geel Wit. De eerstejaars D-pupillen kwamen nog wel op achterstand maar maakten daarna het verschil. Via een strafschop van Mees Gootjes stond het na een half uur spelen gelijk. Na rust kwam FCG op voorsprong via een geweldig afstandsschot van Luka Prljic. Vervolgens scoorde Jearl Margaritha de derde treffer met dank aan een prachtige steekbal van Gootjes. Via een schot van Mark Versteegen en een treffer van Lion Kalentjev bleef de teller uiteindelijk steken op 1-5.
Overige wedstrijden:
AJAX C2 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C2
FCG creeerde zelf nagenoeg geen kansen maar wist de schade toch beperkt te houden dankzij goed verdedigend werk.
FC ZWOLLE D1 4-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D2
Ewart Ottema (36.) maakte de 1-1 en daarmee de enige Friese treffer. De thuisploeg was feller terwijl FCG de meeste ballen bij de tegenstander inleverde.