A1 blijft een van de koplopers in de eredivisie na een nipte winst bij De Graafschap. C1 en D3 wonnen allebei en hebben na drie duels nog een 100% score. D1 versloeg Zwolle terwijl C3 onderuit ging in Utrecht.

——————————————————————————–
0 – DE GRAAFSCHAP A1
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 (Ozturk)
de beste in matig duel | Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding FC Groningen/Cambuur blijft goed presteren in de Nike Eredivisie. Ditmaal werd een overwinning genoteerd in Gelderland waardoor de ploeg van trainer Paul Raveneau na vier duels reeds op tien punten staat. Het was echter allerminst boeiend wat er in negentig minuten voetbal gebeurde. FCG wist weinig af te dwingen terwijl doelman Renze Fij al helemaal niet in de verlegenheid werd gebracht. De beslissing viel na een half uur spelen in de tweede helft. Op aangeven van Jesse Renken wist Alim Ozturk de winnende treffer te maken.
scoreverloop | 0-1 Alim Ozturk (59.)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Jesse Renken (67. Tigran Gazarjan), Henk Bos, Atilay Batbay (78. Marcel Hinz), Sicco Bouwer (86. Alexander Vogel), Mark Diemers (56. Arjan Akkerman), Yoell van Nieff.
gele kaarten | Alim Ozturk (82.), Yoell van Nieff (87.), Lucas Bijker (89.). Vier spelers van de thuisploeg ontvingen de gele prent.
————————————————————————————————————————————————
4 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 (Zivkovic 4)
1 – FC UTRECHT C1
opnieuw dominant | Na de glansrijke overwinning op Ajax hebben de mannen van trainer Holband ook FC Utrecht aan de zegekar gebonden. De gasten namen in de beginfase nog wel het initiatief en kwamen al snel op voorsprong. Daarna was het aanvaller Richairo Zivkovic die het duel liet kantelen. Eerst scoorde hij knap de gelijkmaker en even later profiteerde hij optimaal van een fout van een Utrechtse verdediger. In die fase had FCG het heft in handen genomen en eigenlijk kwam het de rest van de wedstrijd ook niet meer in gevaar. In de tweede 35 minuten opnieuw een hoofdrol voor Zivkovic. Na zijn derde treffer tikte hij ook nummer vier na een vrije trap van Roland Baas binnen. Met drie zeges op rij derhalve een geweldige start van het start seizoen voor de tweedejaars C-junioren.
scoreverloop | 0-1 (5.), 1-1, 2-1, 3-1, 4-1 Richairo Zivkovic (8., 17., 45., 49.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp. Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (Jonah van der Werf), Kasper Oldenburger, Anton Hekman, Richairo Zivkovic, Youri Schuur (Amedi Ndayisaba), Gijs Jasper (Justin Klunder).
video | Zivkovic (1-1), Zivkovic (2-1), Zivkovic (3-1) ————————————————————————————————————————————————
3 – FC UTRECHT C2
0 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
verlies in de domstad | Voor de tweede maal dit seizoen leed de ploeg van trainer Erik Muntendam een nederlaag. Tegen FC Utrecht kwamen de eerstejaars C-junioren lauw voor de dag en stond het dan ook binnen de kortste keren met 2-0 achter. De thuisploeg speelde agressiever en FCG kwam er ook daarna niet aan te pas. Pas na de derde treffer voor de thuisploeg, ruim twintig minuten voor tijd, werd het iets beter maar de nederlaag was desondanks dikverdiend.
scoreverloop | 1-0, 2-0, 3-0 (5., 9., 48.)
opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Wessel Koomans, Dennis van Duinen, Twan Nieboer (Daan Wijma), Tiuri Schieving, Rutger Etten Ruendel Martina), Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Lukas Siemers.
6 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 (Goeree 2, Begemann 2, Kingma, Hup)
2 – FC ZWOLLE D1
de koploper verslagen | Opnieuw behaalde de ploeg van trainer Hugo een zege in een doelpuntenfestival. Na de 3-4 van vorige week tegen NEC/FC Oss volgde op Corpus in totaal acht doelpunten. Vooraf was Zwolle de trotse koploper in de Eerste Divisie C en in de eerste helft kreeg die ploeg ook genoeg kansen op enkele doelpunten. Maar de thuisploeg was veel slagvaardiger en verschafte zich door twee doelpunten van zowel Delano Goeree als Eike Begemann een ruime voorsprong bij rust. In het tweede half uur werden door beide teams minder kansen gecreeerd en hielden de ploegen elkaar wat betreft het aantal goals in evenwicht. Na drie duels hebben de tweedejaars D-pupillen zes punten bijeen gesprokkeld.
scoreverloop | 1-0 Delano Goeree (8.), 2-0 Delano Goeree (14.), 3-0 Eike Begemann (21.), 4-0 Eike Begemann (22.), 5-0 Jasper Kingma (35.), 5-1 (47.), 6-1 Jan Hup (48.), 6-2 (59.strafschop).
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Tommie van de Looi, Dennis Molema, Jasper Kingma, Delano Goeree (Jannik Schoon), Lorenzo Valente, Eike Begemann.
video | Goeree (1-0), Begemann (4-0), Kingma (5-0), Hup (6-1) ————————————————————————————————————————————————
0 – LSC 1890 D1
4 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 (Vegter 2, Cooke, Kassmann)
weer winst | Ook het derde competitieduel leverde voor de jongste ploeg binnen de RVO drie punten op. Voor rust domineerden de gasten op alle fronten maar creeerde het desondanks te weinig kansen. Via Marc Vegter en Tristan Cooke nam het wel probleemloos een 0-2 voorsprong. Thuisploeg LSC kwam afgezien van een paar corners niet in het stuk voor. In het vervolg van de wedstrijd bleef het eenzijdig maar scoorde de ploeg van trainer Peter Hoekstra pas in de laatste vijf minuten nog tweemaal via een tweede doelpunt van Vegter en de derde seizoenstreffer van Nick Kassmann. Volgende week is stadgenoot Be Quick 1887 op Corpus den Hoorn de tegenstander.
scoreverloop | 0-1 Mark Vegter (2.), 0-2 Tristan Cooke (21.), 0-3 Mark Vegter (55.), 0-4 Nick Kassmann (60.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Daniel Teune, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Alex Breise, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. In de tweede helft kwamen Nick Kassmann, Nick Heckel, Armani Mardjoeki en Dion Paapst in het elftal.