string(9) "claudebot"

Drie internationals op pad, Strand Larsen blijft in Groningen.

Dinsdag 23 maart 2021 om 12:00

De komende interlandperiode gaan drie internationals van FC Groningen op pad om uit te komen voor hun land. Damil Dankerlui is voor de eerste keer opgeroepen voor Suriname, Tomas Suslov komt in actie met Slowakije en Ko Itakura heeft zich bij het Japanse Olympisch elftal gevoegd. Ook Jørgen Strand Larsen was opgeroepen, maar na onderling overleg blijft de Noorse spits in Groningen om verder te werken aan zijn herstel. 

Strand Larsen werd voor de tweede keer in zijn loopbaan opgeroepen voor het A-elftal van Noorwegen. De spits raakte drie weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard na een schop op zijn enkel echter geblesseerd aan het gewricht en kwam sindsdien niet meer in actie voor de Trots van het Noorden. Na intensief contact tussen speler, club en de Noorse bond is besloten dat Strand Larsen in Groningen blijft om verder te herstellen, zodat de clubtopscorer zich volledig kan richten op een rentree bij FC Groningen.
 
Suriname
Damil Dankerlui is voor het eerst opgeroepen voor het nationale team van Suriname. Bondscoach en voormalig FC-speler Dean Gorre heeft de Groningse back opgenomen in een 24-koppige selectie, waartoe ook voormalig FC’er Tjaronn Chery behoort. Het ‘nieuwe’ nationale elftal van Suriname speelt morgen (woensdag 24 maart) de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Kaaimaneilanden. Komende zondag (28 maart) staat het kwalificatieduel met Aruba op het programma.

Suslov

Slowakije
Tomas Suslov is opgenomen in de A-selectie van Slowakije. De Slowaken spelen in de komende periode drie WK-kwalificatiewedstrijden. Morgen (woensdag 24 maart) gaat Suslov met zijn ploeggenoten op bezoek op Cyprus. Komende zaterdag (27 maart) wordt Malta in Slowakije ontvangen en volgende week dinsdag (30 maart) staat het WK-kwalificatieduel met Rusland op het programma. Ook die wedstrijd wordt in Slowakije gespeeld. Suslov maakte in november vorig jaar zijn debuut als A-international van Slowakije en was daarmee de jongste debutant ooit voor zijn land.
 
Japan
Ko Itakura maakt deel uit van de selectie van het Olympisch elftal van Japan. Het team – voor spelers tot en met 24 jaar –  bereidt zich voor op de Olympische Spelen later dit jaar in eigen land. Japan oefent in een dubbele ontmoeting twee keer tegen de leeftijdsgenoten van Argentinië. Vrijdag 26 maart spelen beide landen tegen elkaar in Tokio, drie dagen later (maandag 29 maart) ontmoeten Japan en Argentinië elkaar nog een keer. Dat duel wordt in Fukuoka gespeeld.

Itakura

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus