string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Drie debutanten aan het woord over derby.

Vrijdag 15 oktober 2010 om 15:05

Trainer Pieter Huistra staat voor het eerst als trainer van FC Groningen tegenover sc Heerenveen. Zijn collega Ron Jans staat voor het eerst aan de zijde van de Friezen. Beide trainers en FC-verdediger Jonas Ivens blikken vooruit op de derby van zondag.

FC-trainer Pieter Huistra kijkt uit naar de noordelijke derby. “Dit soort wedstrijden zijn altijd speciaal en interessant. Als speler heb ik de strijd tussen Rangers en Celtic in Glasgow vele malen meegemaakt. Bij Vitesse, waar ik als trainer werkte, hadden we de strijd met NEC. Als speler bij FC Groningen heb ik nooit tegen sc Heerenveen gespeeld, omdat zij toen in de Eerste Divisie voetbalden. We mogen trots zijn dat er in het noorden op dit moment twee clubs zijn die het allebei goed doen.”
Trainer Ron Jans staat na acht jaar bij FC Groningen nu aan de kant van de Friezen. “Ik vind het hartstikke mooi en ben best trots dat FC Groningen het goed doet. Met sc Heerenveen zijn we ook op de goede weg en hebben nog wat recht te zetten om de punten in te lopen, die we de afgelopen tijd lieten liggen. Het zal dan ook niemand verbazen dat we er zondagmiddag een stokje voor willen steken voor Groningse winst. Wij gaan zondag vol voor de overwinning.”
Centrale verdediger Jonas Ivens gaat op voor zijn eerste Groningen-Heerenveen. “Ik heb gehoord dat het karakter van deze wedstrijd weliswaar fanatiek is, maar niet agressief. Wat dat betreft heb ik namelijk minder goede ervaringen met de derby tussen Racing en KV Mechelen. Daar droegen ongeregeldheden niet positief bij aan de wedstrijd. We willen zondag in Euroborg lekker ons eigen spel spelen. Tegen Twente hebben we laten zien waartoe we in staat zijn en ook tegen PSV konden we goed meekomen. Daarnaast blijven we eraan werken om de minpunten uit ons spel te halen.”

Gerelateerd nieuws.

44 minuten geleden

Van Eigen Bodem met Thijmen Teusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard