string(9) "claudebot"

Drenthina winnaar van achtste G-toernooi.

Maandag 09 mei 2011 om 21:25

De achtste editie van het jaarlijkse G-voetbaltoernooi van FC Groningen om de FNV-Bouw bokaal is maandagmiddag in Glimmen gewonnen door Drenthina. In de finale was de ploeg met 4-0 te sterk voor Veendam 1894. Het toernooi werd georganiseerd is samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa College.

Negen teams deden er mee aan de achtste editie van het G-toernooi. BATO kwam helaas niet opdagen en dat was wel een smetje op de organisatie. Met een mix-team als vervanger speelden alle teams toch vier groepswedstrijden. Verder was de dag ‘zeer geslaagd’ volgens organisator Egge Knol: “Het weer zat geweldig mee, er zaten veel mensen buiten te kijken en alle spelers van het eerste elftal van FC Groningen waren aanwezig. Veel van hen deden ook mee.”
Voor het eerst had het toernooi te maken met een speler die ernstig geblesseerd moet afhaken. Dennis Bosman van HS’88 werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn scheenbeen is zwaar gekneusd en dus zal Dennis de komende tijd rust moeten houden. We wensen hem veel beterschap.”
Na de groepsfase waren de beide halve finales razend spannen. De beide duels Drenthina-VEV’67 en Veendam 1894-HS’88 eindigden in 0-0 en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Die series werden gewonnen door Drenthina en Veendam 1894. Drenthina zegevierde met 4-0 in de finale en mocht dus de grootste beker mee naar huis.
De eindstand van de editie van 2011: 1. Drenthina, 2. Veendam 1894, 3. VEV’67, 4. HS’88, 5. Oosterstreek, 6. NOVO, 7. Asser Boys, 8. De Brug (debutant), 9. SJS.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus